מתכון: עוגות שמרים ורדים

מתכון מאת: השף קונדיטור של "שמרית" סטפן לייק

מרכיבים ל- 6 עוגות שמרים ורדים:

280 גרם קמח לבן (2 כוסות)

2 כפות שמרים טריים בגרגרים "שמרית"

2 כפות משפר אפיה "שמרית"

2 כפות סוכר חום (20 גרם)

קורט מלח

2 כפות שמן

1 ביצה בגודל L

80 מ"ל מים

לקישוט: 4 כפות של אבקת קקאו,  אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. בקערת המיקסר לשים את כל החומרים תוך הוספת הדרגתית של המים עד לקבלת בצק גמיש ורך.
  2. משהים במשך כחצי שעה, מכוסה.
  3. מקמחים שולחן עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק מאד(כ-3 מ"מ).
  4. בעזרת מסננת מפזרים על דף הבצק, אבקת קקאו ובעזרת מערוך עוברים על הבצק כדי להדביק את אבקת הקקאו לתוך הבצק.
  5. להכנת הוורדים, קורצים עיגולים בקוטר של כ 5 ס"מ ומניחים 10 מהעיגולים שקרצנו בטור ישר, אחד על השני, כאשר כל עיגול מכסה 1/2 מהקודם לאורך. "מגלגלים" את הורד מהעיגול שלמעלה לכיוון מטה ויוצרים את הורד.
  6.  את תחתית הורד, מהדקים היטב ומניחים אל תוך מנג'ט לתפיחה קלה.
  7. מברישים בביצה בעדינות רבה ואופים ב 180 מעלות במשך כ-15  דקות.
  8. בוזקים מעל אבקת סוכר לקישוט.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.