מתכון: עוגיות חמאה לימוניות מושלמות

עוגיות חמאה פריכות במיוחד, מצוינות כפי שהן או כבסיס לעוגיות שונות עם מלית ותוספות

עוגיות חמאה תמיד מתקבלות בברכה לצד קפה או תה, או סתם כך ללא משקה. אצלי תמצאו תמיד עוגיות בצינצנת, גם לצורך שציינתי וגם כי המראה מאוד יפה ומסמל תמיד בית חם. אני נוהגת להכין עוגיות ממינים שונים ותוכלו לראות לפחות חלק מהם כאן בקטגוריית עוגיות.
עוגיות החמאה שאני מעלה כאן הן נפלאות כפי שהן אך הן גם מהוות בסיס לעוגיות שונות אותן מכינים על בסיס פריך לדוגמא עוגיות פרח/ סנדוויץ' ריבה מעולות.

 

 עוגיות חמאה לימוניות מושלמות

500  גרם עוגיות

החומרים:
180 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
85 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר+כמות נוספת לאיבוק
1 חלמון מביצה L
1 לימון מגורר
1/4 כפית וניל טהור
2 כוסות (250 גרם) קמח
קורט מלח

אופן ההכנה:
-מערבבים  במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר עד שהתערובת חלקה.
-מוסיפים את החלמון, גרד הלימון והוניל וממשיכים לבחוש עד שמתקבל מרקם חלק.
-מוסיפים את הקמח והמלח עד שהכל מתאחד.
-מגלגלים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
-מחממים תנור ל-170 מעלות.
-מוציאים את הבצק ומרדדים לעלה בעובי 6 מ"מ, צרים צורת פרחים או כל צורה אחרת וצרים עוד חור קטן בכל צורה.
-מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות או עד הזהבה.
-מניחים על רשת אפייה ומצננים.
-מאבקים באבקת סוכר ושומרים בצינצנת אטומה.

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.