מתכון: עוגיות עתירות שוקולד מיוחדות לפסח ללא קמח

עוגיות שוקולד סדוקות ללא קמח

עוגיות שוקולד מריר ולבן ואגוזים, סדוקות ומכילות קורנפלור, מתאימות לפסח ולכל השנה.

במשך השנה אני מכינה עוגיות שוקולד עתירות בשוקולד ותוספות טעימות נוספות והמתכון מכיל קמח לבן לרוב, הפעם לכבוד פסח החלטתי לקחת את אותו המתכון ולהמירו לפסח, ניסיתי ומה אומר? יצא פשוט נהדר.
לקחתי שתי אריזות עם העוגיות לאחד הטיולים המשפחתיים והכל חוסל במהרה ועוד נשאלה השאלה מדוע לא הכנתי יותרקריצה.

העוגיות יוצאות סדוקות ואני מאוד אוהבת את המראה ולכן קראתי להן כך, הן יציבות ויוצאות שלמות ומושלמות.

חג פסח שמח על כל בית ישראל.

צילום: חיה אילונה דר

קיצוץ האגוזים בקוצץ ידני

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

 

עוגיות שוקולד סדוקות

20 עוגיות גדולות (ואף יותר)

 

החומרים:
200 גרם שוקולד מריר

50 גרם שוקולד חלב

50 גרם חמאה

2 ביצים

3/4 כוס סוכר

קורט מלח

כפית תמצית וניל

כוס אגוזים קצוצים (מלך, פקאנים)

כוס שוקולד צ'יפס (מריר ולבן)

1/3 כוס קורנפלור

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. ממיסים את השוקולד ואת החמאה במיקרו.
  3. מקציפים  במיקסר את הביצים עם הסוכר עד שנוצר קצף תפוח.
  4. מוסיפים את השוקולד המומס מערבבים ומוסיפים את יתר החומרים.
  5. מנטפים את התערובת בעזרת כף על התבנית ומותירים רווחים בין ניטוף לניטוף.
  6. אופים 10 דקות ומוציאים לצינון על רשת.
  7. מסירים מהנייר רק לאחר צינון מוחלט.

צילום: חיה אילונה דר

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל (ההרשמה בצד ימין בכל מתכון).

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.