מתכון: עוגת בוואריה אמיתית המבוקשת ביותר במסעדות – חלבי

בוואריה אמיתית

עוגת בוואריה אמיתית כעוגה בתבנית גדולה או כמנות אישיות.

מדוע כיניתי את המתכון בוואריה אמיתית? זאת משום שאנו מכירים את הקינוח המפורסם שהיה נפוץ במחוזותינו בשנות ה-80 , אשר היה מוגש במסעדות שונות ובמיוחד בשיפודיות, שם היה מוגש מקופסת פלסטיק מעט תעשייתי  ומעליו אגוזים גרוסים וזילופי סירופ שוקולד ובנוסף היו מכינים אותו בבתים רבים. ואילו המתכון המובא כאן ניתן לי על ידי חברתי ענת, שקיבלה אותו ממש מאישה בווארית ולכן ניתן לראות כאן את תוספת המרכיבים שהופכים את המתכון למושחת יותר ומי שחס על משקלו יכול פשוט להעביר דף, זה אינו המקום.

צילום: חיה אילונה דר

צילום חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

 

בוואריה אמיתית

 החומרים:

5 ביצים מופרדות
שקית ג'לטין/ 14 גרם
כוס סוכר
2 כוסות חלב
כף קמח
200 גרם חמאה
כף תמצית וניל
2 שמנת מתוקה/ 500 גרם
100 גרם אגוזים  קלויים גרוסים
סירופ שוקולד איכותי

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לסיר 1/2 כוס סוכר ואת החלמונים ומערבבים נמרצות  וממיסים על להבה בינונית.
  2. מוסיפים את הקמח וכוס חלב ומערבבים.
  3. מערבבים את הג'לטין עם יתרת החלב ומוסיפים לסיר, מערבבים ומנמיכים את הלהבה לנמוכה עד להסמכה.
  4. מוסיפים את הוניל והחמאה, ממיסים ומסירים מהאש, מצננים.
  5. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב ומוסיפים לתערובת הקרם.
  6. יוצקים לתבנית, מיישרים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  7. מקציפים את השמנת המתוקה, מורחים על הקרם ומעל מפזרים את האגוזים.
  8. מצננים לילה.
  9. בעת ההגשה מזלפים סירופ שוקולד .

 

צילום: חיה אילונה דר

*הצעת הגשה: קורצים בעזרת רינג בקוטר 8 ס"מ מנות אישיות ומקשטים.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
יופי במטבח

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.