מתכון עסיסי למאכל הפופולארי: ספגטי עם בשר בנוסח בולונז

ספגטי בשר בנוסח בולונז, כל הרוטב העסיסי מונח על הספגטי ומרטיב אותו היטב

בוודאי שמעתם על רוטב בולונז לפסטה. זהו הרוטב שמקורו באיטליה מהעיר בולוניה ובאיטלקית הוא נקרא ראגו בולונייזה (Ragu bolognese). המתכון לרוטב כולל רוטב עגבניות, בשר וגבינת פרמזן מגוררת והוא מתבשל במשך שעות ארוכות על האש ומוגש ביחד עם פסטה הנעטפת היטב ברוטב המעולה הזה.

 אם נחזור שנים אחורה למתכון הבולונז המקורי נגלה כי בחלק מהמתכונים לא נעשה שימוש כלל בעגבניות לצורך הכנת הרוטב ולעיתים נעשה שימוש בכמות קטנה בלבד של עגבניות (כפות בודדות של רסק עגבניות). בארץ המתכון ידוע כספגטי עם רוטב בולונז וכמו מתכונים רבים אחרים שהגיעו ארצה מחו"ל, מנת הבולונז התאימה את עצמה לחך הישראלי. כיניתי את המתכון בנוסח בולונז משום שאני משתמשת במספר מרכיבים מהמתכון המקורי, מוסיפה מרכיבים נוספים, מקצרת בזמן הבישול ותוך פחות משעה מתקבל תבשיל טעים.

ספגטי בשר בנוסח בולונז

4-6 מנות

המצרכים:

חבילת פסטה ספגטי (500 גרם)

1/3 כוס שמן

בצל גדול

2 שיני שום

3 גבעולי סלרי

2 גזרים קלופים

כרישה חתוכה (החלק הלבן)

1 חציל קלוי בתנור

500 גרם בשר עגל טחון

720 גרם עגבניות אורגניות מרוסקות

קורט מלח גס

קורט סוכר חום בהיר (קנים/דמררה)

1 כוס יין אדום יבש

10 עלי ריחן

קורט אורגנו מיובש

גבעול עלי מרווה

כוס פטרוזיליה

אופן הכנה:

  1. מבשלים את הספגטי לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ומשהים בצד.
  2. קוצצים את השום, בצל, פטרוזיליה, עלי ריחן וגבעולי הסלרי ומגררים את הגזר.
  3. קולים את החציל בתנור, מקלפים וחותכים לקוביות שוות.
  4. יוצקים לסיר את השמן ומטגנים את הבצל והשום ולאחר הזהבה מוסיפים את יתר הירקות ומערבבים כ-5 דקות.
  5. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד אשר הבשר משנה את צבעו.
  6. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, יין, מלח ופלפל ומרתיחים.
  7. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך עוד כחצי שעה.
  8. טועמים את הרוטב ומתקנים טעמים על פי הצורך.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.