מתכון עסיסי שמתאים לראש השנה: עוגת פרג ודבש רכה וטעימה

עוגת פרג ודבש, עוגה שעסיסיותה נוצרת משימוש ברסק תפוחים ושמנת חמוצה. לאוהבי הפרג ומתאימה לראש השנה

אני מאוהבי עוגות הפרג וניתן לראות זאת במתכוניי כעוגת פרג גבוהה   ועוד ואין מצב שאכין עוגת שמרים ולא תהיה אחת עם מלית פרג כפרסבורגר במלית פרג .

עוגה זאת נעשתה בהשראת ברי סייג מקונדיטוריה טאטי, כאשר ראיתי את תכולתה ידעתי שתצא עסיסית ואכן כך יצאה עסיסית ורכה. שלא אנסה?

לאוהבי הפרג.

עוגת פרג ודבש

תבנית אינגליש קייק

החומרים:

50 גר' חמאה

3 כפות סוכר חום

3 כפות  דבש

קליפה מלימון

מעט תמצית וניל

ביצה

70 גר' פרג טחון

1/2 כוס קמח מנופה

כפית אבקת אפייה

50 גר' שוקולד לבן קצוץ

1/2 גביע שמנת חמוצה/100 מ"ל

רסק מתפוח עץ

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מקציפים את החמאה והסוכר, מוסיפים את הדבש, קליפת לימון ותמצית וניל.
  3. מוסיפים את הביצה וממשיכים להקציף עד שהיא נבלעת בקרם.
  4. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים עם מרית  את הפרג, קמח ואבקת אפייה.
  5. מוסיפים את השוקולד, השמנת ורסק התפוחים.
  6. יוצקים הכל לתבנית משומנת ואופים עד שקיסם יוצא מעט פירורי, כ-40 דקות.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.