מתכון פולני מהמטבח הביתי: קציצות עוף וקליסקלך של אמא

קציצות עוף

הכותרת של המתכון לא נאמרה סתם כך, אכן אילו הקציצות שאמי מכינה תמיד והן תמיד אהובות על המשפחה. כאשר הקציצות מיטגנות או שהסיר מבעבע עם הקציצות כבר יש מי שדואג לטעום מהן.
ועוד דבר שאמא תמיד עושה בעת הכנת הקציצות, היא מכינה חלק ברוטב וחלק ללא. אדאג לשתפכם בשתי האפשרויות. את הקציצות המטוגנות טעים לאכול גם קר.
ומה התוספת המתאימה כאן? פירה, אורז ומה בעצם לא? הפעם הכנו עם ניוקי פולני הנקרא "קליסקלך" גם ממטבחה של אמא ועל כך תקראו בקישור לכתבה שהוכנה לכבוד יום האשה הבינלאומית לשנת 2011:  אוכל של אמא: השפים עושים כבוד לנשים שלימדו אותם לבשל והיה לי הכבוד להיכלל עם חבורה ראויה ביותר.

 קציצות עוף וקליסקלך של אמא

6 מנות

 

החומרים לקציצות:

500 גרם חזה עוף טחון דק

ביצה

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל

כפית פפריקה מתוקה

4 כפות פירורי לחם/פרוסת לחם מורטבת וסחוטה מפוררת

בצל קטן מגורר דק

תפוח אדמה קטן מגורר דק

2 שיני שום כתושות

*לטיגון: 5 כפות שמן קנולה/תירס/חמניות

 

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים ומניחים במקרר לחצי שעה.
  2. מחממים שמן במחבת רחבה, (רצוי מחבת קרמית נון סטיק).
  3. מוציאים חצי כמות מהתערובת לקציצות, מכינים קציצות ומטגנים בשמן .
  4. מוציאים לנייר סופג.

 

 

החומרים לרוטב:

שמן קנולה/תירס/חמניות

בצל קטן קצוץ

2 שיני שום קצוצות

כף אבקת מרק עוף (אורגני או ציר עוף)

מלח ופלפל

כפית פפריקה מתוקה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

כוס כוס מים רותחים

 

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל בסיר עד הזהבה, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
  2. מוסיפים את התיבולים ומערבבים.
  3. יוצקים את המים, בוחשים ומביאים לרתיחה,טועמים ומתקנים טעמים.
  4. מוציאים את יתרת התערובת לקציצות, יוצרים קציצות עגולות (כפינג פונג) ומוסיפים לרוטב, מכסים את הסיר.
  5. מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
  6. מגישים חם עם תוספת.

 קליסקלך

החומרים:

2 תפוחי אדמה קלופים
2 ביצים
מלח, פלפל
קמח כמה שנכנס (הבהרה בהמשך)
פרוסות בצל מטוגן

אופן הכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה ללא הקליפה ומועכים למחית חלקה.
  2. מערבבים את כל חומרי הבצק פרט לבצל ומוסיפים קמח בהדרגה, עד שנוצר בצק אחיד ולא דביק.
  3. מגלגלים לנקניקיות וחותכים אלכסונים קטנים של 1.5-2 ס"מ לערך.
  4. מרתיחים בסיר קטן מים עם מלח ומכניסים בקבוצות את הבצקניות עד שהן צפות.
  5. מגישים חם עם בצל מטוגן מעל.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.