השף קונדיטור ישראל דודק מגיש מתכון פורים למשקיענים • אופים אוזני המן ללא מילוי ומגישים לצד מגוון מילויים • מזמינים את כולם להתפנק ולמלא לפי הטעם האישי

משנכנס אדר מרבים בשמחה, כשכיבינו את הנרות של חנוכה, כבר חיכו לנו על המדפים אוזני המן, וככל שעברו להם הימים, נוספו עוד ועוד טעמים. כל קונדיטוריה מציעה לנו מגוון אוזני המן, בכל מיני טעמים, פרג – כמובן, שוקולד – חייב להיות, חלבה – כי יש ביקוש, ועוד טעמים, כיד הדמיון.

כמו כל שנה אנחנו מניחים קערה גדולה מלאה באוזני המן, בכל מיני טעמים, השנה נפתיע עם אוזני המן במילוי עצמי. נאפה אוזני המן ללא מילוי, וכל אחד יוכל למלא בעצמו את ה'אוזן המן' שלו במילוי שהוא אוהב, גם יהיה טעים מאוד כי הכי טעים להכין בבית, וגם יהיה מעניין, כי אלה לא סתם אוזני המן בנאליות….

לבצק:

3 כוסות קמח
200 גר' מרגרינה/חמאה
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס סוכר
2 ביצים מעורבבות

לבצק בצבע חום, להחליף 3 כפות קמח ב 3 כפות קקאו.

אופן ההכנה:

במיקסר עם מקצף נכניס את המרגרינה, או החמאה ביחד עם הסוכר, ונפעיל חזק עד שיווצר קצף חזק ואוורירי.
נוסיף את הביצים לאט לאט כדי שהן תערבבנה לתוך המסה, ואז נוסיף את הקמח רק עד שכל הקמח מתאחד.

נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס למקרר לשעתיים מנוחה.

כעבור שעתיים נפזר מעט קמח על משטח העבודה והמערוך, נרדד את הבצק דק לעובי רצוי, נקרוץ עיגולים לדסקיות שהן תחתית לאוזן המן, נניח על תבנית אפיה ונאפה בתנור שחומם מראש על 170 מעלות ל12 דקות בערך עד שהשוליים נצבעים בחום.

כעת נרדד שוב את הבצק, ונקרוץ עיגולים קטנים יותר ומהם ניצור את האוזן,

ניקח תבנית מתכת של פטיפור שוקולד, נהפוך אותה, ועל השקעים מבחוץ ניצור צורה של האוזן מלמעלה משלוש דיסקיות קטנות, נהדק אותם בלחיצה קטנה, ונכניס לאפיה לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 12 דקות בערך, עד שהקצוות נעשים חומים.

אחרי שהן תתקררנה, ניקח שתי קערות, באחת נמלא את כל הדסקיות של האוזן מלמטה, ובשנייה נמלא את הסגירה של האוזן מלמעלה, נגיש לשולחן ליד מבחר קערות עם כל מיני פרות חתוכים, סוגי אגוזים מסוכרים קצוצים גס, ועם המליות שהכנו בתוך שקי הזילוף או בתוך בקבוקים לחיצים.

כעת, כל אחד מוזמן למלא בעצמו, או להזמין את האורחים שיוכלו להתפנק עם אוזן המן לפי ביקוש, ולפי הטעם.

מילויים לדוגמא:

קוביות תותים, עם גנאש שוקולד.
מילוי חלבה עם פקאן סיני גרוס.
ריבת חלב עם קליק שוקולד.
שוקולד עם אגוז לוז שלם.
קוביות קיווי עם גנאש שוקולוד לבן.
מלית רוזמרין קנוי עם קוביות של שוקולד רוזמרין.
גבינה לבנה עם קוביות שוקולד ממולא בתות.
ועוד ועוד ועוד כיד הדימיון!!!

מילויים בסיסים:

גנאש שוקולד.
100 גר' שוקולד
100 גר' שמנת/ריץ פרווה

מביאים שמנת לרתיחה עדינה בסיר מכבים את האש מוספים את השוקולד, ממתינים דקה
ומערבבים עד שמתאחד. מניחים לקירור בתוך הכלי שאיתו נזלף.

אפשר להוסיף טעמים.

כל סוגי הליקר, רום, תמצית וניל, ועוד תמציות – מוסיפים רגע לפני שהשוקולד נכנס.
אבקת נוגט – בקערה מניחים את האבקה, מוציאים קצת מהשמנת שבסיר ממיסים את האבקה
ומחזירים לסיר
מחיות פרי – מוסיפים ביחד עם השוקולד.
ריבת חלב.
בקערה חסינת חום נניח ריבת חלב, נכניס למיקרוגל למס' שניות רק לריכוך, בזילוף
איטי תוך כדי ערבוב נוסיף חלב עד שנגיע למרקם הרצוי.

גנאש שוקולד לבן:

200 גר' שוקולד לבן
100 גר' שמנת / ריץ פרווה.
2 כפות של ליקר תפוזים.

מביאים שמנת לרתיחה עדינה בסיר מכבים את האש מוספים את השוקולד ואת הליקר, ממתינים דקה ומערבבים עד שמתאחד. מניחים לקירור בתוך הכלי שאיתו נזלף.

וכך הלאה כיד הדימיון הטוב, ואפשר גם להשתמש במגוון המליות שקונים בכל החנויות המתמחות.

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

  1. להתעלף.. מגרה ברמות
    לא נורא, פורים, פסח ואחרי זה דיאטה
    נראה מה יאמרו האורחים על המילוי העצמי.
    יש לכם מתכון יותר קל?

    מיכל |
    הגב
    • מתכון קל זה הכי האוט ….
      מתכון מושקע זה הדיבור ……… 🙂

      עוד המון מתכונים מפתיעים בהמשך ….

      ישראל |
      הגב