מתכון פיקנטי: פלפלונים במילוי טונה ועגבניות חריפות

במיוחד לקיץ:

מתכון טעים ומקורי שיעזרו לשמור על הגזרה 

עם טונה בטעמים 5% בלבד וטונה במים

במיוחד לקיץ, עונת הים, בריכה ושלל פעילות חופשה, מציעה טונה סטארקיסט  ארבעה מתכונים למנות טעימות, מקוריות ודיאטטיות שיעזרו לשמור על הגזרה.  כך ניתן לאכול אוכל מזין וטעים עם מגוון סוגי טונה מסדרת 5% שומן בלבד וטונה במים המתאימים לארוחה או לנשנוש בריא.

המתכון השלישי

 

עגבניות חריפות

כותב המתכון: ביה"ס לקולינריה "בישולים"

 

מצרכים:

צנצנת פלפלים אדומים ננסיים קלופים 250 גר' משומרים בשמן זית

2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם לימון ופלפל

2 בצלצלי שאלוט

4 שיני שום קלופות וכתושות

קופסת עגבניות קלופות (תוצרת איטליה). 400 גרם כולל נוזלים, 240 גרם נטו.

2 כפות שמן זית

2 יח' צ'ילי אדום טרי, עלים משלושה גבעולי טימין, קורט מלח קורט פלפל קורט סוכר (2 גר')

חבילת עלי רוקט

20 גרם שבבי פרמזן

 

אופן ההכנה:

  1. הכינו את רוטב העגבניות: קוצצים את בצלצלי השאלוט, בסיר קטן מניחים כף משמן הזית מאריזת הפלפלים ומטגנים את השאלוט מבלי שישחים, מוסיפים את שיני השום כתושות ומוסיפים לבשל מספר שניות. מוסיפים את תכולת קופסת העגבניות עם הנוזלים שבה, שוברים את העגבניות באמצעות כף עץ. מוסיפים את הטימין, המלח הסוכר והפלפל ומבשלים כ 25 דקות על אש נמוכה עד שמסמיך לחלוטין. מצננים.
  2. בקערה מערבבים את הטונה עם 4 כפות מרוטב העגבניות וכף שמן מקופסת הפלפלים, מתקנים תיבול.
  3. מעבירים את סלט הטונה לשק זילוף ומזלפים לפלפלים. שומרים בקירור עד ההגשה.
  4. מסדרים את הפלפלים בצלחות הגשה ומפזרים מעט עלי רוקט ופרמזן. מגישים מיד.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.