מתכון: פסטייה עם מעטפת קדאיף קרנצ'ית ומלית מתקתקה

פסטיית קדאיף

פסטייה מהמטבח המרוקאי והפעם עם מעטפת קדאיף קרנצ'ית ומלית מתקתקה

להכנת פסטיית קדאיף השתמשתי ברינג, ריפדתי את הבסיס עם שערות קדאיף אותן שימנתי מראש, אפיתי  ולאחר שהיו לי עיגולים קראנצ'יים הנחתי  בין כל שניים את המלית הבשרית המתקתקה, איבקתי מעל אבקת סוכר וקינמון ועיצבתי יפה בצלחת. הגשתי לצד ריבה.

קל, מרשים והכי טעים, תקצרו מחמאות עד אין ספור.

צילום:חיה אילונה דר

פסטיית קדאיף

4 מנות

רינג בקוטר 8 ס"מ

תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

החומרים:

250 גרם איטריות קדאיף +6 כפות שמן קנולה

2 בצלים גדולים

1/2 כוס אגוזים קלויים

1/2 כוס שבבי שקדים

1/2 כוס פיסטוקים

1/2 כוס קשיו קלוי

1/2 כוס צימוקים בהירים

כרעי עוף

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

קינמון

סוכר

אבקת סוכר

שמן קנולה

הכנות מוקדמות:

  1. מכניסים את שערות הקדאיף לקערה גדולה, יוצקים פנימה את 6 כפות השמן ומפרידים את השערות הדבוקות אט אט, עד שהכל נפרד.
  2. מבשלים את העוף במים, מקררים, מוציאים את העצמות וחותכים לרצועות.
  3. קוצצים את הבצלים, הפיצוחים והכוסברה.
  4. מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

אופן ההכנה:

  1. מכינים מחבת גדולה ומטגנים את הבצלים על להבה נמוכה עד שקיפות וקרמליות קלה.
  2. מוסיפים את הפיצוחים הקצוצים, צימוקים, ג'ינג'ר והכוסברה ומערבבים.
  3. מוסיפים את העוף, מערבבים וזורים סוכר וקינמון.
  4. טועמים ומוסיפים סוכר וקינמון לפי הטעם.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מחלקים את שערות הקדאיף ל- 8 חלקים שווים.
  7. מניחים את הרינג על התבנית ומרפדים שכבת קדאיף דקה ומהדקים.
  8. מוציאים את הרינג וכך עושים ליתר 7 החלקים.
  9. זורים מעל כל עיגול קורט קינמון וקורט סוכר.
  10. אופים עד הזהבה.

הרכבת הפסטייה:

לוקחים עיגול אפוי, מניחים עליו שכבת מלית ומעל מניחים עוד עיגול אפוי.

מאבקים באבקת סוכר וקינמון.

צילום:חיה אילונה דר

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם יש כל יום עידכונים, תגובות ושיתופים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.