מתכון פריך עם נופך נוסטלגי לפורים: עוגיות רחת לוקום

עוגיות מבצק פריך מגולגלות וממולאות ברחת לוקום, עוגיות עם נופך נוסטלגי שתמיד מתקבלות בברכה

אחד המתכונים הראשונים שהעליתי בבלוג הקודם היה עוגיות רחת לוקום וכעת מעלה שוב עם צילומים משודרגים, להנאת כולם. זהו כמובן מתכון ישן ואהוב, היינו מכינים אותו לכבוד פורים אך מאחר ואני אוהבת רחת אני מכינה אותן מידי פעם ומשתדלת לגוון בטעמים.
תכינו ותוכלו לשתף בקבוצת הפייסבוק החדשה שפתחתי: יופי במטבח/ מבשלים, אופים ונהנים וזאת בנוסף לדף האוהדים.
אגב אני מאוד אוהבת את דרך ההכנה משום שהיא מאוד יצירתית, ראו בעצמכם.

 

עוגיות רחת לוקום

24 עוגיות
תבנית תנור

החומרים:
200 גרם חמאה רכה
50 גרם (1/4 כוס) שמן
200 מ"ל (גביע) שמנת חמוצה
10 גרם (שקיק) סוכר וניל
300 גרם (3 כוסות חד פעמיות דחוסות) קמח תופח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר

אופן ההכנה:
-מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד שנוצר בצק נוח לעיבוד.
-עוטפים בניילון נצמד ומעבירים ללילה למקרר.
-מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעיגול.
-קורצים כל עיגול עם תבנית/ רינג 26, מחלקים ל-12 משולשים שווים.
-מניחים בקצה כל משולש בצלע הרחבה יותר חתיכת רחת לוקום ומגלגלים לכיוון הצר.
-מניחים בתבנית ואופים במשך כ- 20 דקות או עד הזהבה קלה.
-מצננים ומאבקים באבקת סוכר.
-מאחסנים בצינצנת אטומה.

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.