מתכון קינוח לאוהבי שוקולד והמון: עוגת ביסקוויטים ושוקולדים

עוגת ביסקוויטים עם 3 סוגי שוקולד, סדורה שכבות שכבות ובעת החיתוך ניתן לראות את שכבות הביסקוויטים והקרם. וותיקה ואהובה

במשך שנים אני מכינה את העוגה קלת ההכנה הזו כאשר באים אלי אורחים שאוהבים מתוק, ובעיקר שוקולד.
מדובר על עוגת ביסקוויטים קרה וככל שהיא מקוררת יותר כך היא טעימה יותר. כאשר נוגסים החך מתמלא טעמי שוקולד וביסקוויטים ענוגים ורכים.

אין פעם שאני מכינה את המתכון והוא יהא זהה לפעם הקודמת, תמיד אני משנה, מוסיפה והכל לפי הדמיון והיצירתיות.
לראשונה פירסמתי את העוגה בשנת 2010 ומכאן הצילומים בהתאם.

 שלב אחר שלב מרכיבים את השכבות

עוגת ביסקוויטים ושוקולדים

תבנית מלבנית שקופה

החומרים:
300 גרם ביסקוויטים פתי בר
לטבילה: חלב מהול במעט ליקר/ או כפית קפה נמס
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד לבן
1/3 כוס חלב
2 כפות ליקר אמרטו (לא חובה)
250 מ"ל שמנת מתוקה

שדרוג (לא חובה):
שקית פודינג וניל אינסטנט
כוס חלב

אופן ההכנה:

  1. ממיסים  בבן מארי או  במיקרו את השוקולדים ו-1/3 כוס חלב, מוציאים ובוחשים היטב.
  2. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים אותה לתערובת המומסת או מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג והחלב.
  3. טובלים קלות  ביסקוויטים בקערת חלב המהול בליקר/קפה ומסדרים שכבת ביסקוויטים בתחתית ומעליה שכבת קרם.
  4. על הקרם מסדרים עוד שכבת ביסקוויטים ומעליהם עוד שכבת קרם וכך חוזר חלילה עד שמסיימים את ביסקוויטים והקרם.
  5. מעבירים למקרר לשעתיים.

החומרים לציפוי גנאש:
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר

שדרוג:
50 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בקערה.
  2. מרתיחים את השמנת, מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד, מערבבים נמרצות עד שכל המסה מתאחדת.
  3. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ויוצקים את הקרם על העוגה.
  4. ממיסים את השוקולד הלבן ומשיישים אותו בקרם.
  5. מקשטים כיד הדמיון הטובה. 

 חותכים את העוגה ורואים את השכבות

גימור קצת שונה לעוגה


חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.