מתכון קינוח נפלא לראש השנה: עלי פילו מקומטים במלית תפוח בדבש

עלי פילו מקומטים במלית תפוחים מקורמלים ומצופים בזיגוג דבבש. לא עוד חשש שמא יקרעו לנו עלים

מתכון זה ממש תפור לאותם אלה החוששים לעבוד עם עלי פילו. אמנם אם עוקבים אחר ההוראות אין כל בעייה להצליח אך הנה המתכון הזה פשוט בתכלית וגם אם יקרעו לכם עלים אל חשש, זה כלל לא יקלקל את המראה. צורת העבודת היא שמניחים בתבנית שכבות של עלים מקומטים וביניהם מפזרים מלית תפוחים אותם קירמלנו ולסיום לאחר האפייה מזליפים דבש מחומם, ניתן לאבק בהגשה עם מעט אבקת סוכר.
נפלא לשולחן ראש השנה וכל שולחן חגיגי משום שהקינוח מהווה ניגוד קליל לארוחה הכבדה יחסית.
אז זהו לעבודה.

עלי פילו מקומטים במלית תפוחים מקורמלים

8 מנות
תבנית  פיירקס מרובעת 30*25

 

המצרכים:
12 עלי פילו
6 תפוחי עץ גולדן דלישס (צהובים) קלופים
1/2 כוס סוכר חום בהיר/ דמרה
מיץ מחצי לימון
1/2 כוס חמוציות ללא סוכר
1/2 כפית קינמון
3 כפות דבש
1 כף מי ברז
שמן קנולה לטיגון ולמריחה
אבקת סוכר לזרייה

 

אופן ההכנה:

  1. מפשירים את עלי הפילו לילה במקרר.
  2. חותכים את התפוחים לקוביות.
  3. יוצקים 3 כפות שמן למחבת ומכניסים את התפוחים, מפזרים מעל את הסוכר ומבשלים עד המסת הסוכר.
  4. מוסיפים את הלימון ומערבבים, מבשלים עד צימצום הלימון וריכוך התפוחים.
  5. מפזרים מעל את הקינמון, מערבבים ומכבים את האש. מצננים.
  6. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  7. מוציאים את עלי הפילו ומכסים אותם במגבת לחה.
  8. מורחים עלה בשמן ומניחים בתבנית.
  9. מורחים את העלה השני בשמן ומניחים מקומט על העלה הראשון וכך עושים לעלה השלישי.
  10. מפזרים שכבת תפוחים, זורים חמוציות, מורחים עלה בשמן ומקמטים על התפוחים וכך עושים לשני העלים הבאים.
  11. ממשיכים עם יתרת העלים והמלית למרוח ולמלא עד שמגיעים לשכבה האחרונה של העלים ועליהם מורחים שמן.
  12. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-25 דקות או עד שרואים שהמאפה מזהיב גם למעלה וגם בכל השכבות.
  13. מערבבים את הדבש עם המים ומכניסים ל-30 שניות למיקרו.
  14. מוציאים את המאפה ומזליפים עליו את הדבש המומס.
  15. חותכים למנות, מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים.

 

 

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.