מתכון קינוח קוצר מחמאות: רולדת תמרים

גירסת הרולדה לכדורי תמרים ושוקולד. כי אני אוהבת לשנות ולגוון. טעם נפלא ואפשרות לאחסון במקפיא

את המתכון לכדורי התמרים כבר ראיתם, הפעם החלטתי להכין קינוח דומה אך במקום לכדרר כדורים החלטתי ליצור רולדה, לגלגל בקוקוס ולאחר קירור לפרוס וכך לקבל פרוסות יפות. ניתן להכין את הרולדה פרווה עם המרת החמאה למחמאה, על מנת שיוכלו להנות ממנה גם כקינוח ארוחה בשרית .

את הביסקוויטים תוכלו לטחון בגודל שתירצו וכמובן שככל שהחתיכות תהיינה גדולות יותר הרי שבעת החיתוך נראה אותן.

ניתן לשמור במקפיא ולהוציא ללא הפשרה, כלומר לאכול קפוא וזה ממש נהדר.

גלגלו את הבלילה על פני הקוקוס

רולדת שוקולד תמרים קרה

החומרים:
50 גרם חמאה
450 גרם ממרח תמרים
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס מיץ תפוזים
כף ברנדי
כף דבש
150 גרם ביסקוויטים (כפתיבר)
לציפוי:
כוס קוקוס (כדאי לשלב חום ולבן)
אופן ההכנה:
– ממיסים את השוקולד ומכניסים למעבד מזון.
– מוסיפים את כל החומרים ומעבדים עד למרקם הרצוי.
– פורשים יריעת נייר כסף, מפזרים קוקוס, מניחים את התערובת על הקוקוס, מגלגלים עד שהקוקוס יעטוף אותה.
– עוטפים את הבלילה בנייר ומעבירים למקרר.
– לאחר שעה מוציאים ופורסים.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.