מתכון קל להכנה לכבוד החג – כבד עוף קצוץ

כבד עוף קצוץ
כבד קצוץ מכבדי עוף לפי מסורת יהדות הונגריה, קל להכנה, טועמים ממנו בדרך כלל בחגים ותמיד נתגעגע למתכון של סבתא, שמשלב סלט ביצים

צחי בוקששתר עם עדה כהן

מצרכים:
ל-4 מנות

2 כפות שמן תירס
3 בצלים בינוניים פרוסים
5 שיני שום כתושות
כפית פפריקה מתוקה
מלח

פלפל שחור
500 גרם כבד עוף

להגשה:
עלי חסה
עגבניות שרי
לחם

אופן הכנה:
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
מוסיפים את הפפריקה, המלח, הפלפל והכבד העוף ומטגנים עד להשחמה. אם המחבת מתייבשת (כי נגמר השמן) מוסיפים מעט מים חמים. מסירים מהכיריים ומצננים מעט. בוחרים כמה טבעות בצל מטוגן לקישוט ושומרים בצד.מעבירים למעבד מזון ומעבדים עד שמתקבל המרקם הרצוי , לפי הטעם האישי.(לחילופין אפשר לטחון במטחנת בשר). מעבירים לקערה,מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד ההגשה.
לפני ההגשה מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בטבעות בצל מטוגן, בעלי חסה ובעגבניות או כל אחד ובחירתו. במידה ואוהבים את הכבד בטמפרטורת החדר אז מוציאים חצי שעה לפני ההגשה.

בהונגריה נהוג לערבב, לפני ההגשה ,את הכבד הקצוץ עם ממרח ביצים עם בצל מטוגן , שזהו ממרח בפני עצמו וכך לגוון את המתכון.

זהו מתכון קל להכנה, בעלות זולה, הכנות עד 15 דקות וזמן בישול עד 15 זקות

באדיבות טעמים

http://www.teamim.co.il

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.