מתכון שווה זהב: עוגת שיש יהלומים חלבי/ פרוה

עוגת השיש הוכנה לכבוד קנייתה של תבנית חדשה הנקראת תבנית יהלומים ומכאן שמה. ניתן לקנות את התבנית בכל אחת מהחנויות המתמחות באביזרים וחומרי גלם לאפייה.
המתכון הינו חלבי אך כתבתי בסוגריים אופציה לפרווה. שילבתי כוס של קמח שקדים, דבר המעניק עידון בטעם ואם מי מעוקביי רגיש לגלוטן יוכל להמיר גם את כוס הקמח לכוס קמח שקדים נוספת.

 

 

עוגת שיש יהלומים

תבנית 26/ תבנית מעוצבת/ 2 אינגליש קייק

 

המצרכים:
5 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1כוס קמח תופח
1 כוס קמח שקדים (שקדים מולבנים טחונים)
כוס שמן קנולה
250 מ"ל שמנת מתוקה (או כוס מיץ תפוזים)

 

לשיוש:
150 גרם שוקולד מריר

 

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
משמנים את התבנית, מאבקים בקמח ומעט מקמח השקדים ומנערים את התבנית (הופכים אותה).
מקציפים את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל במשך 8 דקות עד שנוצרת תפיחה בהירה.
מוסיפים  ידנית בקיפול את הנוזלים והקמח לסירוגין ומסיימים עם הקמח.
ממיסים את השוקולד ומכאן שתי אפשרויות: האחת לשייש רק עם השוקולד והשניה להוציא כ-5 כפות מהבלילה ולהוסיף את השוקולד המומס פנימה ולערבב.
יוצקים את הבלילה לתבנית ומשיישים בעזרת אחת מהאופציות.
מכניסים לתנור ואופים עד שקיסם יוצא פירורי, כ-35-40 דקות.
מצננים את העוגה כחצי שעה ומחלצים אותה מהתבנית.

 

מי בא לקפה ועוגה?

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.