מתכון שמתאים לשבת ולט"ו בשבט: פירות יבשים במילוי תערובת של עוף ובורגול

פירות יבשים במילוי עוף ובורגול

השף יוסי שטרית מלמד אתכם איך להכין מנה שמתאימה לשבת ולט"ו בשבט או כשרוצים להרשים – פירות יבשים במילוי תערובת של עוף ובורגול

מצרכים ל-6 מנות:
20 תאנים מיובשות, שהושרו במים פושרים במשך 10 דקות
20 משמשים מיובשים, שהושרו במים פושרים במשך 10 דקות

למילוי:
1/2 קילו פרגיות טחונות (אפשר להחליף גם בעוף או טלה)
1/4 כוס בצל ירוק, פרוס דק
1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1/2 כוס בורגול, שהושרה חצי שעה במים עד שהתרכך
1/4 כוס צנוברים, קלויים
מלח
פלפל שחור

לרוטב:
400 מ"ל (2 כוסות) ציר עוף
3 כפות רכז רימונים
3 כפות דבש חרובים (או דבש רגיל)

אופן הכנה:
• מניחים בקערה את כל חומרי המילוי, מתבלים ומערבבים היטב.
• חורצים בכל משמש ותאנה חריץ עמוק וממלאים בתערובת המילוי. מניחים את הפירות הממולאים בסיר רחב.
• יוצקים על התאנים והמשמשים הממולאים שבסיר את ציר העוף, כך שיגיע למחצית גובה הפירות.
• יוצקים לסיר את הדבש ורכז הרימונים, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.
• מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-40 דקות.

המתכון באדיבות השף יוסי שטרית לסוגת.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.