מתכון שקשה לעמוד בפניו: ריבת תפוז סיני (קומקווט)

ריבת תפוז סיני-קוקווט, עם מבחר תבלינים המעניקים טעם וניחוח. מצויינת לשילוב בעוגות ולאכילה כמות שהיא

אחד הפירות שאינני עומדת בפניו הינו תפוז סיני או בשמו קוקווט. אין מצב שאראה את התפוזונים הללו על קליפתם ולא אוכל כמה וכמה. לאחר נישנוש של מספר תפוזונים החלטתי להכין ריבה מהנותרים. יש מספר נוסחים להכנה וביניהם יש החוצים את התפוזונים ומסירים את הגרעינים, יש המרתיחים אותם להוצאת המרירות, יש הנותנים בישול קצר גם לצורך זה ועוד מספר סוגי הכנה. אני אתן לכם את הנוסח אותו אני אוהבת להכין הכולל בישול של הפירות בשלמותם והחשיבות היא שהם מכילים פקטין המסמיך את הריבה  וכן הוספת מיני תבלינים נהדרים המעניקים טעם וניחוח נפלאים ולכם נותר להכין ולהנות.
לגבי התבלינים, אני נוהגת להכניסם לכלי רשת המיועד להכנסת עשבי תיבול בבישול, בעיקר למרק, כך בסיום אני משליכה אותם במרוכז ללא צורך בהוצאתם מהריבה.

 

ריבת תפוז סיני(קומקווט)

החומרים:
קילו תפוז סיני
500 גרם סוכר
לימון קטן
2 כוכבי אניס
2 מקלות קינמון
6 פרחי ציפורן
מיץ מ-1 תפוז
2 תרמילי הל

אופן ההכנה:
מעקרים את הצינצנת על ידי שטיפתם במים רותחים.
שוטפים את התפוזונים ואת הלימון. חותכים את הלימון לשמיניות.
מכניסים לסיר את כל החומרים, מערבבים, מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר.
ממשיכים לבשל תוך עירבוב מידי פעם כשעה, עד שהתפוזונים הופכים לשקופים.
מעבירים לצינצנת, מצננים ומאחסנים במקרר.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.