מתכון מיוחד: תבשיל עוף עם זיתים וירקות ברוטב עשיר וטעים

עוף עם זיתים

תבשיל של עוף עם זיתים וירקות שונים, המתבשל ברוטב עשיר וטעים.

רגע לפני שנסעתי לביקור המשפחתי בקנדה הכנתי עוף עם זיתים, לא זה המוכר בנוסח המרוקאי שאני נוהגת להכין אותו ורואה שלא צירפתי לו מתכון כאן בבלוג  וזאת אעשה בהמשך. הפעם עוף עם צבעים וטעמים פותחי  מראה וטעם . יש מספר מרכיבים שהם בבסיס כעוף והירקות הטריים ואת היתר ניתן לשנות לפי מה שיש בבית או הרצון כארטישוק, פטריות, פלפל חריף כבוש.

כעת העוף מככב כאן ומשתפת אתכם בשמחה. התמונות צולמו בחלקן בארץ ובחלקן מההכנה בבית בתי בקנדה.

צילום: חיה אילונה דר

עוף עם זיתים

3-4 מנות

החומרים:

לעוף:

3 ירכיים מחולקות למנות או 6 שוקיים

כף פפריקה

כף מיורן מיובש

4 כפות שמן קנולה

3 עלי דפנה

לירקות:

4 כפות שמן קנולה

בצל בינוני קצוץ

3 שיני שום פרוסות

2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לריבועים קטנים

1 גזר נקי חתוך לריבועים קטנים

כוס ארטישוק כבוש חתוך לחתיכות קטנות

250 גרם פטריות פרוסות

8 פרוסות פלפל חריף כבוש (השתמשתי בחלפיניו)

קורט מלח

כפית פלפל

חצי כף פפריקה מתוקה

5 גרגירי פלפל אנגלי

1/2 כוס מים

1/4 כוס ייו לבן

כוס זיתים ירוקים פרוסים+1/2 כוס מים

עלי הסלרי קצוצים

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את התבלינים ומורחים על העוף.
  2. צורבים במחבת רחבה את חלקי העוף עם 4 כפות השמן, מוסיפים את עלי הדפנה וממשיכים לצרוב עד הזהבה מכל צד ומוציאים לצלחת.
  3. מוסיפים  לאותה המחבת  4 כפות שמן נוספות, מחממים  ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן.
  4. מוסיפים את הסלרי והגזרים, מערבבים כ-5 דקות מוסיפים את הארטישוק, הפטריות והפלפל.
  5. יוצקים את היין הלבן, מורידים משקע עם כף עץ, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  6. יוצקים את המים, מוסיפים את העוף ומרתיחים על להבה גבוהה.
  7. חולטים את הזיתים עם המים פעם אחת ומוסיפים לתבשיל.
  8. מוסיפים את עשבי התיבול.
  9. מנמיכים וממשיכים לבשל עד ספיגת הנוזלים כשעה.

 

*לא לשכוח להוציא את עלי הדפנה וגרגירי הפלפל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.