מתכונים לשבועות: עוגת גבינה על בסיס חלב ועוגת גבינה טבעונית של השפית אביגיל מייזליק

השפית אביגיל מייזליק, מציעה מתכון חגיגי ומיוחד לעוגת גבינה טבעונית לרגל שבועות. העוגה קלת הכנה, בשימוש ממרחי גבינות טבעוניות בסגנון שמנת, טעימה להפליא ונהדרת כקינוח לארוחת החג, בנוסף מתכון לעוגת גבינה אפויה עם וניל וקרם ריבת חלב

עוגת גבינה אפויה עם וניל וקרם ריבת חלב, המשאירה טעם של עוד….

חומרים לעוגה בקוטר 24 ס״מ:

לקלתית:

200 גרם עוגיות שוקולד צ׳יפס מרוסקות

80 גרם חמאה מומסת

למלית גבינה:

750 מ״ל גבינה לבנה 9%

2 גביעים שמנת חמוצה

4 ביצים

200 גרם (1 כוס) סוכר

1 חבילה פודינג וניל מאסטר שף עם גרגירי וניל

לקרם ריבת חלב:

1 מיכל שמנת מתוקה 38%

2 כפות אבקת סוכר

120 גרם ריבת חלב

הוראות הכנה:

  1. מכינים את הקלתית: מערבבים פירורי העוגיות עם חמאה מומסת, מהדקים לכיסוי תחתית התבנית וס״מ מהדפנות ומעבירים להקפאה לרבע שעה.
  2. מכינים את מלית הגבינה: מערבלים במיקסר (או בעזרת מטרפה) גבינה לבנה, שמנת חמוצה, ביצים, סוכר ופודינג וניל לקבלת תערובת חלקה ואחידה במרקמה.
  3. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-190 מעלות.
  4. יוצקים את המלית על הקלתית ואופים 15 דקות. מורידים את החום ל-170 ואופים עוד חצי שעה, עד שהוא מתייצבת בשוליים והמרכז נותר רוטט (הוא יתייצב אחרי שהעוגה תתקרר). בסיום האפייה, פותחים חלקית את דלת התנור ומניחים לעוגה להתקרר בתוכו. מוציאים ומקררים עוד שעה בחוץ ומכניסים למקרר למשך 3 שעות לפחות ועדיף 6 שעות.
  5. מכינים קרם ריבת חלב: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת סוכר במיקסר לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים את ריבת החלב בהדרגה ומקפלים אותה פנימה בתנועות עדינות, כדי שלא לפגוע במרקם של הקצפת.
  6. משחררים את העוגה הקרה מהתבנית ומזלפים עליה שפיצים קטנים של קרם ריבת חלב או מורחים עליה בצורה דקורטיבית קרם ריבת חלב (אפשר ליצור מראה גלי בעזרת כף). שומרים מכוסה בקירור עד להגשה.
עוגת גבינה פירורים טבעונית עם נוגט שקדים ואגוזים // צילום: חנה יודייקין

עוגת גבינה פירורים טבעונית עם נוגט שקדים ואגוזים

מצרכים:

לבצק:

100 גרם מרגרינה או שליש כוס שמן קוקוס

1 וחצי כוס קמח

1 כוס שקדים טחונים

2 כפות סוכר

2-3 כפות מים

למלית:

2 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (400 גרם)

1 ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% משומשו (200 גרם)

1/2 כוס קצפת צמחית או קרם קוקוס

2/3 כוס סוכר

1-2 כפית מיץ לימון טרי

1 כוס שקדים פרוסים

1/2 כוס אגוזי לוז

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבצק: מערבבים יחד את המרגרינה, הקמח, השקדים והסוכר עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את המים לפי הצורך עד שהבצק מתאחד ומערבבים לקבלת כדור בצק. מקררים במקרר למשך חצי שעה.
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ומניחים עליה שכבת בצק בעובי 1 ס"מ. את שאר הבצק מניחים על תבנית בינונית בצורה חופשית בעובי 1 ס"מ. אופים בתנור למשך כרבע שעה, עד ששני הבצקים מזהיבים. מוציאים ומצננים. אופים בתנור את השקדים ואגוזי הלוז כ- 5 דקות עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים ומצננים.
  3. להכנת המלית: קולפים את אגוזי הלוז. טוחנים במעבד מזון איכותי את האגוזים והשקדים הקלויים עד שהם הופכים לממרח אחיד. מוסיפים את ממרחי הגבינות הטבעוניות יחד עם כל החומרים הנוספים וטוחנים למלית אחידה. טועמים את המלית ומאזנים את המתיקות, במידת הצורך מוסיפים עוד מעט סוכר או מיץ לימון.
  4. יוצקים את המלית מעל תבנית הבצק באינגליש קייק. מפוררים בעזרת פומפייה את הבצק הנוסף האפוי מעל העוגה ומעבירים למקרר למקפיא למשך שעתיים.
  5. לפני ההגשה פורסים לפרוסות ומפשירים כחצי שעה.

 

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.