מיטב המתכונים מהמטבח התאילנדי

עוגת דבש מהזן הקצת יותר כבד ופחות אוורירי. היא כמו עוגות בחושות, הן באופן ההכנה והן בטקסטורה. אפשר לשדרג ולקשט אותה כפי שמופיע בתמונה, ואפשר גם לאפות אותה בשתי תבניות אינגליש-קייק.

הפאד-תאי הוא אולי המאכל המפורסם ביותר מהמטבח התאילנדי.
מרכיביו הזולים והזמינים וטעמו החמצמץ-מתקתק הופכים אותו למנת חובה בכל מסעדה אסייתית.

אפשר לגוון בהוספת רצועות עוף, דג או טופו.

יש גרסאות רבות לפאד-תאי, וזו אהובה עלי במיוחד. אל תשכחו לסחוט לימון טרי לפני ההגשה!

לפאד-תאי:
חבילת אטריות אורז
3 כפות שמן סויה
2 גזרים
רבע כרוב לבן
חופן נבטים סינים
כף ג'ינג'ר קצוץ
כף שום קצוץ
חצי כוס בצל ירוק קצוץ
פלפל צ'ילי אדום טרי, קצוץ
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס בוטנים קלויים קצוצים
3 ביצים

לרוטב:
רבע כוס רוטב סויה
2 כפות חמאת בוטנים
3 כפות רכז תמרהינדי או רכז רימונים
2 כפות סוכר חום
3 כפות מיץ לימון

אופן הכנה:
משרים את אטריות האורז במים קרים כשעה ומסננים.
פורסים את הגזר והכרוב לרצועות דקות.
מערבבים את כל רכיבי הרוטב.
מחממים מחבת ווק ושמים בו את השמן.
מערבבים את הביצים ומוסיפים לווק.
מטגנים עד שהביצים מוכנות, כמו ביצה מקושקשת, ושמים בצד.
מוסיפים את השום, הצ'ילי והג'ינג'ר ומטגנים מעט.
מוסיפים את הגזר והכרוב ומטגנים 2 דקות.
מוסיפים את אטריות האורז ומטגנים עוד דקה.
מחזירים את הביצים לסיר ומוסיפים את הרוטב.
מבשלים כ 3 דקות ומוסיפים את הנבטים והבצל הירוק.
מוסיפים את הכוסברה ומעבירים לקערת הגשה.
מפזרים מלמעלה בוטנים קצוצים ומגישים.

שף קונדיטור: אפרת ליבפרוינד צילום: רונן מנגן סטיילינג: אינה גוטמן
שף קונדיטור: אפרת ליבפרוינד
צילום: רונן מנגן
סטיילינג: אינה גוטמן

עוגת דבש וחמוציות בפרזנטציה קצת אחרת (עוגה עגולה בקוטר 24 ס"מ)
עוגת דבש מהזן הקצת יותר כבד ופחות אוורירי. היא כמו עוגות בחושות, הן באופן ההכנה והן בטקסטורה. אפשר לשדרג ולקשט אותה כפי שמופיע בתמונה, ואפשר גם לאפות אותה בשתי תבניות אינגליש-קייק.

לעוגה:
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
250 גרם דבש (11 כפות)
90 גרם שמן (6 כפות)
175 גרם מים + כף קפה מגורען (11 כפות)
400 גרם קמח (3 כוסות פחות 2 כפות)
גרם מלח (קורט)
7 גרם אבקת אפייה (כפית)
100 גרם ביצים (2 ביצים)
4\1 כוס חמוציות
קורט קינמון

לקישוט:
פירות טריים
עלי פילו אפויים ושבורים בצורה אסימטרית
פרפה דבש, מוס דבש מהמתכונים הסמוכים
דסקיות שוקולד

אופן ההכנה:
שמים בקערה את הסוכר, הדבש, השמן, הביצים והמים ומערבבים היטב במטרף.
מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבבים.
מוסיפים את החמוציות.
שופכים את התערובת לרינג או לתבנית אפייה עגולה בקוטר 24 ס"מ.
אופים בתנור שחומם מראש ל 165 מעלות כ 40 דקות.
אפשר להגיש את העוגה עגולה כמו שהיא, או לחתוך אותה לצורת טבעת בעזרת רינג בקוטר 20 ס"מ.
לקישוט אפשר לזלף מלמעלה מעט גנאש ולהדביק בצורה לא מסודרת פירות, עלי פילו אפויים ודסקיות שוקולד, ולהניח למעלה ממש לפני ההגשה מעט מפרפה או מוס הדבש.

בופה 1

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.