מתכונים מעולים של השף אביגיל מייזליק • גם טעימים וגם עוזרים לחסל את מלאי החמץ במקרר ובארונות

בימים שבהם רוצים לגמור את שאריות החמץ, אנו מגישים לכם שני מתכונים, אחד בשרי והשני חלבי, לפי מה שתעדיפו, העיקר להתחיל לגמור את המלאי מהארונות ומהמקרר, לפני חג הפסח.

מאפה שמרים וארבע גבינות

בצק שמרים עדין, מילוי גבינות פיקנטי –  מגולגלים יחד לשושנים שנהדר לאכול וליהנות.

דרגת קושי: בינונית  זמן התפחה: כשעתיים    זמן אפייה: 15-20 ד'     8 מנות

לבצק:

1/2 קילו קמח

2 כפות שמרית

2 כפות סוכר

½ כפית מלח

1/4 כוס שמן

2 כוסות מים פושרים

למלית:

גביע קוטג'

100 גר' גבינה מלוחה מגוררת

100 גר' גבינה צהובה מגוררת

חבילת גבינת קממבר (אם לא משיגים ניתן להוסיף עוד 100 גר' משתי הגבינות הקודמות)

½ כוס אגוזים או זיתים מגולענים

ביצה מעורבת בכפית מים למריחה על המאפים

שמים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר (חשוב שהמלח לא יגע בשמרים), ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. לשים עוד כחמש דקות, מכסים ומתפיחים כשעה. (ניתן גם להכניס לשקית ניילון ולהתפיח במקרר כל הלילה.)

מערבבים יחד את כל רכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה. מחלקים את הבצק לשני כדורים. מרדדים את הכדור הראשון לעלה מלבני ארוך בגודל 50 ס"מ על 15 ס"מ. מורחים חצי מכמות המלית על העלה ומגלגלים לרולדה ארוכה. חותכים לשושנים בעובי 4 ס"מ ומניחים במנג'טים או על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכינים באותה צורה גם את העלה השני. מתפיחים כ-40 ד', או עד שהשושנים מכפילות את נפחן. מורחים בתערובת הביצה.

אופים בחום של 180 מעלות למשך 15-20 ד', עד שהמאפים זהובים.

ספיחה – "פיצות" עם בשר טחון ובצל מטוגן

מאפה נפלא שכיף לאכול, ארוחה קלה וטעימה שהילדים אוהבים במיוחד.

דרגת קושי: בינונית      זמן אפייה: 15 ד'       18-20 יחידות

לבצק:

½ ק"ג קמח
כפית מלח
כפית סוכר
25 גר' שמרית
8 כפות שמן
2 ביצים

4 כפות מים פושרים

למלית:
½ קילו בשר טחון, אפשר מעורב עם חתיכת שומן כבש אבל לא חובה
4 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
כף פפריקה מתוקה בשמן

½ כפית בהרט לבשר (לא חובה)
מלח ופלפל שחור

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

שופכים את הקמח לקערה גדולה, ומערבבים לתוכו את המלח והסוכר. מוסיפים את השמרים, השמן, הביצים והמים ולשים במיקסר או ביד, תוך כדי הוספת מים פושרים לפי הצורך. לשים 7-8 ד' עד לקבלת בצק רך וגמיש. אם הוא דביק מדי מוסיפים לו מעט קמח, שלא יידבק לידיים. מכסים את הבצק במגבת לחה, ומניחים במקום חמים לתפוח, עד שיכפיל את עצמו, כשעה.
חובטים בבצק להוציא את כל בועות האוויר שבו, ומחלקים אותו לכדורים בערך בגודל אפרסק.
מניחים את הכדורים על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, עם רווחים ביניהם. מכסים אותם במגבת לחה, ונותנים לתפוח פעם שנייה.
בינתיים מכינים את המלית:
מחממים במחבת את שמן הזית, מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון, הפפריקה והבהרט ומטגנים במשך 5 דקות תוך כדי שמפוררים את הבשר לפירורים. מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ונותנים להתבשל עד שכל הנוזלים מתאדים, והבשר שחום ויבש מנוזלים. מכבים את האש, מוסיפים מלח, פלפל שחור ופטרוזיליה ומערבבים היטב.
מקמחים משטח עבודה, לוקחים כדור בצק ומרדדים אותו לעיגול לא גדול ולא דק מדי, בקוטר של 10 ס"מ בערך. מניחים במרכז העיגול כף גדושה של המילוי. מתקבלת מעין פיצה קטנה, כשהמילוי מבצבץ מהמרכז.
מחממים תנור ל-190 מעלות, מכניסים את התבנית ואופים עד שפני הפיצה משחימים קלות.
נזהרים שהמאפה לא יתייבש מדי, האפייה צריכה להיות קצרה ומהירה –  כ- 10-15 ד'.

מתוך הספר החדש "פשוט טעים – המלוחים" של אביגיל מייזליק, בהוצאת דני ספרים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.