מתכונים מקררים לשיא הקיץ: סלט פסטה אסייתית וחביתה איטלקית

מתכונים שיקררו אתכם בקיץ: סלט פסטה אסייתית וחביתה איטלקית

קיץ עם ארבעה רכיבים….

אני לא יודע למה בכל פעם כשאני כותב את הטור, אני חוזר מיד לתקופת הילדות שלי, מנסה לשאוב משם את המנות שעליהן גדלתי ולקחת מהן השראה להיום. אולי זה קורה משום שאני כותב על מנות קלות שמתאימות לארוחות ערב משפחתיות, לילדים שיושבים וסועדים ולהורים אחרי יום עבודה, סידורים וקניות, שצריכים לעמוד במטבח ולבשל.

הפעם אני חושב על הקיץ… הקיץ בבית הוריי היה מנוהל על ידי סבתי זיכרונה לברכה. טוב, לא רק הקיץ, אבל את הקיץ אני זוכר בעיקר בצל דמותה מכיוון שמהבוקר סבתא הייתה אתנו.

סבתא לא בישלה אוכל אסייתי כמו באחד המתכונים הפעם, אבל היא הכינה את הפרטיטות הכי טובות בעולם.

סלט פסטה קר בסגנון אסייתי

500 גרם פסטה
250 גרם פטריות פורטבלו או שמפיניון פרוסות
3 בצל ירוק חתוך למקטעים גדולים
כרישה קטנה קצוצה דק

חומרי טעם:
כף שמן
2 כפות סויה
2 כפות צילי מתוק
כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:
מקפיצים את פרוסות הפטריות בשמן עד צריבה. מוציאים ומסננים מיתרת השמן שנותרה במחבת. מעבירים לקערה ומוסיפים את רכיבי הטעם. מכסים לחצי שעה לספיגת טעמים.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומקררים.
מוסיפים את הפסטה לקערת הפטריות, מערבבים הכול יחד ומכסים שוב לעוד 10 דקות לחיבור הטעמים לפסטה.
מוסיפים בצל ירוק ומגישים.

שף: אוהד אמזלג צילום: רונית רומנו
שף: אוהד אמזלג
צילום: רונית רומנו

פרטיטה – חביתה איטלקית:

3 זוקיני או קישואים
6 ביצים
2 כפות שמיר קצוץ
50 גרם פטה

מרכיבי טעם:
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
פורסים את הזוקיני לאורכם, דק ככל האפשר (רצוי במנדולינה אם יש).
מחממים מחבת ומטגנים את הזוקיני עד להזהבה. מוסיפים מלח ופלפל.
טורפים את הביצים עם השמיר ויוצקים מעל הזוקיני. מפזרים מעל הכול את גבינת הפטה.
מנמיכים את הלהבה וממשיכים עד שהחביתה 'יבשה' והתחתית שחומה.
מחממים תנור בפונקציית גריל.
מכניסים את המחבת פנימה, הכי קרוב לגריל, עד להשחמה של השכבה העליונה.

בופה 1

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.