מתכונים מתוקים לחינה: עוגיות יו-יו

מתכונים מתוקים לחינה, מאת השף אבי לוי באדיבות: מגזין בופה
עוגיות יו-יו (25 עוגיות בגודל פינג פונג)

לבצק:

5  ביצים

1/2  כוס סוכר

2שקיות אבקת אפייה

3/4  כוס שמן

600  גרם קמח

לסירופ:

כ-2 כוסות מים

2  כוסות סוכר

2  כפות מיץ לימון סחוט

2 פלחי לימון

למילוי:

150 גרם שקדים קלופים

2 כפות סוכר

50 גרם חמאה/מחמאה (לגרסה פרווה)

1 כף תמצית שקדים

1 חלמון

שמן לטיגון עמוק

לציפוי:

1 חבילת קוקוס

 

אופן ההכנה

הבצק:

מערבלים את הביצים במערבל בעזרת וו לישה במשך 2 דקות. מוסיפים את הסוכר, אבקת האפייה והשמן ולשים במשך 7 דקות עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים לעבד עד קבלת בצק אחיד ודביק. מניחים בצד במשך שעה. מכינים את המילוי.

הסירופ:

מבשלים את המים והסוכר על אש נמוכה במשך כ-45 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.

המילוי:

מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים עד קבלת תערובת אחידה. מניחים בצד כ-1/4 מכמות התערובת להגשה עם המנה. משטחים מעט את כדורי הבצק, ממלאים במילוי וסוגרים היטב. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק אך לא רותח (על אש נמוכה) עד הזהבה. טובלים את העוגיות בסירופ הסוכר ומצפים מיד בקוקוס.

 

ההגשה: מניחים את העוגיות בקערה או על גבי מגש ומזלפים לצדן ממילוי קרם השקדים.

unnamed

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.