מתכונים סופר מפנקים במיוחד לנמנעים מגלוטן

4 מתכונים סופר מפנקים מאת מאסימיליאנו דה מטיו, זוכה מאסטר שף. מתאימים במיוחד לנמנעים מגלוטן, לארוחה סופר מושקעת וטעימה- כך שכמעט ואי אפשר להרגיש בהבדל

המתכונים באדיבות מסימיליאנו די מטיו ל"ברילה"

 

  1. פנה ללא גלוטן ברוטב ארבייטה וזיתים מרוקאים

 

מרכיבים:

1 חב' פנה ללא גלוטן, "ברילה"
1 צנצנת רוטב עגבניות ארבייטה, "ברילה"
3 שיני שם
2 כפות שמן זית מעולה
20 זיתים מרוקאים מגולענים
צנצנת אנשובי בשמן
חופן צלפים בחומץ

פנה ללא גלוטן ברוטב ארבייטה וזיתים מרוקאים צלם אסף אמברם

אופן ההכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר בינוני. קוצצים את שיני השום ומוסיפים את האנשובי לטיגון קצר. מוסיפים את הזיתים והצלפים, מבשלים על אש בינונית, עד שהשום מזהיב (שימו לב שלא ישרף). יוצקים את רוטב העגבניות, ומערבבים.
בינתיים מבשלים את הפסטה ללא גלוטן לפי הוראות ההכנה, מסננים, ושומרים חצי כוס ממי הבישול. מוסיפים
את מי הבישול לסיר הרוטב, מערבבים ומבשלים על אש קטנה כ- 5 דקות נוספות. יוצקים על הפסטה ומגישים

2). ספגטי ללא גלוטן בפסטו תרד וגורגונזולה

מרכיבים:

1 חב' ספגטי ללא גלוטן, "ברילה"
100 גרם תרד טרי
3 כפות שמן זית מעולה
50 גרם גבינת גורגונזולה
100 גרם קשיו טבעי
ספגטי ללא גלוטן בפסטו תרד וגורגונזולה

אופן ההכנה:

בסיר גדול מרתיחים 5 ליטר מים, ומוסיפים כפית מלח. מוסיפים את עלי התרד הטריים, לבישול קצר של 3 דקות, ומוציאים מהמים. מכניסים למי בישול התרד את הפסטה, ובינתיים מכינים את הרוטב: טוחנים את התרד ביחד עם שמן הזית למשחה במרקם אחיד, ומתבלים במלח ופלפל.

קולים את הקשיו על מחבת יבשה, עד שמזהיב, מוציאים מהמחבת וקוצצים מעט.

מסננים את הפסטה, מוסיפים את פסטו התרד, ומגישים עם גבינת גורגונזולה ושברי קשיו מעל.

3.) פוזילי ללא גלוטן ברוטב רוזה, עם ירקות וריקוטה

מרכיבים:

1 חב' פוזילי ללא גלוטן, "ברילה"
1 בצל קצוץ דק
1 פלפל אדום גדול
1/3 חציל
1/3 זוקיני גדול
1/3 כוס שמן זית מעולה
1 צנצנת רוטב עגבניות עם בזיליקום, "ברילה"
3 כפות שמנת לבישול
250 גרם ריקוטה טרייה

פוזילי ללא גלוטן ברוטב רוזה, עם ירקות וריקוטה צילום אסף אמברם

אופן ההכנה:

בשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. שומרים חצי כוס ממי הבישול. ובינתיים מכינים את הרוטב: קוצצים את הפלפל, הזוקיני והחציל לקוביות קטנות (בגודל אפון). יוצקים את שמן הזית לסיר בינוני, ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד להזהבה ומוסיפים את קוביות הפלפל. מערבבים ומטגנים כשלוש דקות, ואז מוסיפים את הזוקיני והחציל. מטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות על להבה בינונית. מוסיפים את רוטב העגבניות, 3 כפות שמנת לבישול, ומבשלים כמה דקות על להבה נמוכה.

מוסיפים את הפסטה המבושלת לרוטב, יוצקים חצי כוס ממי הבישול, מערבבים ומבשלים דקה נוספת. מעבירים לצלחת הגשה, מחלקים למנות ומעל כל מנה מניחים ריקוטה טרייה (רצוי למעוך אותה בממעך פירה לפני כן).


4). פוזילי ללא גלוטן עם קרמבל ברוקולי

 

מרכיבים:

1 חב' צינורות ללא גלוטן, "ברילה"

5 שיני שום קלופות ופרוסות דק

1/3 כוס שמן זית מעולה

4 יחי' פלפל אדום יבש

2 תפרחות ברוקולי

1 כוס שמן לטיגון

קראמבל ברוקולי צלם אסף אמברם מוקטן

אופן ההכנה:

מרתיחים 5 ליטר מים בסיר גדול, מוסיפים כף שטוחה של מלח ואת ראשי הברוקולי. מבשלים עד שמתרכך (כך שמזלג עובר בנוחות בגזע) – מוציאים מהמים ומעבירים לצלחת. בסיר קטן מחממים את שמן הזית, מוסיפים את פרוסות שיני השום ומטגנים עז להזהבה קלה. מוסיפים את פרחי הברוקולי, מטגנים ומפוררים באמצעות מזלג, עד שנוצרים פירורים עבים.

בסיר גדול מרתיחים 5 ליטר מים, מוסיפים כפית מלח ואת הפסטה. מבשלים לפי ההוראות שעל האריזה, ושומרים חצי כוס ממי הבישול. בינתיים, מניחים את השמן לטיגון בסיר קטן, מוסיפים את הפלפל האדום (נקי מגרעינים), ומטגנים כדקה בחום נמוך, מוציאים ומתבלים בקורט מלח.

מוסיפים את הפסטה לפירורי הברוקולי, יוצקים חצי כוס מנוזלי הבישול, מבשלים דקה נוספת ומעבירים לצלחת הגשה. מניחים מעל את הפלפלים המטוגנים ומגישים מייד.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.