מתכונים: פרפה דבש בזיגוג מדהים I קציצות סויה וירקות

מתכון לא שגרתי בתחום הדבש. מה שהופך אותו למיוחד הוא הזיגוג שעושה רושם רב אך קל מאוד להכנה.

קציצות סויה וירקות
כוס וחצי (לפני ההשריה) שבבי סויה, מושרים במים רותחים וסחוטים היטב (לפי ההוראות שעל האריזה).
בצל בינוני
גזר גדול
קישוא בינוני
4-3 שיני שום
6-4 ביצים
1/4 כוס שיבולת שועל טחונה או פירורי לחם
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון

אופן ההכנה:
· במעבד מזון מצויד בלהב המתכת שמים את הבצל, הגזר, הקישוא והשום, חתוכים לחתיכות בינוניות, ושתיים מהביצים. מפעילים עד שכל הירקות נטחנים.

· מוסיפים את הסויה הסחוטה ומעבדים עוד דקתיים.

· מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים שיבולת שועל או פירורי לחם, תבלינים וביצים לפי הצורך. משהים את התערובת כמה דקות לשם גיבוש וספיגה.

· מחממים תנור לחום גבוה. מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן קלות ומניחים קציצות בעזרת כף.

· אופים כ 12 דקות. בודקים אם הקציצות השחימו בתחתית. אם כן, הופכים אותן וממשיכים לאפות עוד כ 10 דקות. אפשר גם לטגן את הקציצות בשמן במחבת.

מתכונים: חוי לב
מתכונים: חוי לב

פרפה דבש בזיגוג מדהים (12 מנות):

זהו מתכון לא שגרתי בתחום הדבש. מה שהופך אותו למיוחד הוא הזיגוג שעושה רושם רב אך קל מאוד להכנה.
את הפרפה אפשר להקפיא בתבניות סיליקון בצורה כלשהי או ב 2 תבניות אינגליש-קייק חד-פעמיות.

לפרפה:
80 גרם(4) חלמונים
2\1 כוס דבש
50 גרם(4\1 כוס) סוכר
2 מכלים של שמנת מתוקה או צמחית
3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים

לזיגוג המבריק:
150 גרם (כוס פחות 3 כפות) סוכר
75 מ"ל (⅓ כוס) מים
150 גרם (½ כוס) גלוקוזה
100 גרם (½ כוס) נפאז' מירור (ג'לי שקוף – להשיג בחנויות למוצרי אפייה)
10 גרם אבקת ג'לטין + 50 מ"ל (4 כפות) מים
100 גרם שוקולד לבן
50 גרם שוקולד מריר
מעט צבע מאכל אדום

אופן ההכנה:

מקציפים את החלמונים עם הסוכר כ 4 דקות. מחממים מעט את הדבש ומוסיפים אותו לקצף. ממשיכים להקציף עוד 8 דקות עד שנוצר קצף בהיר מאוד.

מקציפים לחוד את השמנת. מקפלים לתערובת הדבש והחלמונים ומוסיפים את הברנדי.
יוצקים את הפרפה לתבניות סיליקון אישיות ומקפיאים 6 שעות.
משחררים ושומרים במקפיא עד ההרכבה.

הכנת הזיגוג:
מכינים את הג'לטין: שמים את המים בכוס, זורים עליהם את הג'לטין ובוחשים היטב. מניחים את התערובת בטמפרטורת החדר כחצי שעה, עד שהיא נראית כספוג. מחממים את תערובת הג'לטין במיקרוגל כחצי דקה ובוחשים היטב. על התערובת המוכנה להיות צלולה. אם נותרו בה גושים, מסננים אותה.
מחממים את המים עם הסוכר והגלוקוזה ל 102 מעלות (אם אין מדחום מבשלים עוד 4 דקות מרגע הרתיחה).
מוסיפים את נפאז' המירור ומערבבים.
מוסיפים את תערובת הג'לטין ואת צבע המאכל ומערבבים.
ממיסים את השוקולד הלבן, מוסיפים אותו לתערובת וטוחנים במוט טוחן לנוזל מבריק מאוד.
מקררים את הזיגוג לטמפרטורת החדר.

אופן ההרכבה:
מניחים את הפרפה הקפואים על רשת ויוצקים עליה את הזיגוג.
ממתינים כמה דקות. מסירים את הפרפה מהרשת, ואם רוצים מניחים אותם מעל בסיס של מקרון או עוגייה עגולה.

בופה 1

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.