מתכוני סופגניות ולביבות תפו"א ובטטה ללא גלוטן

לכבוד חג החנוכה – מתכונים מנצחים וטעימים להכנת סופגניות ולביבות טעימות – והכי חשוב ללא גלוטן. {הכי בריא}

חברת "בר-אל", המתמחה בייצור מוצרים ללא גלוטן, מציעה לחג החנוכה – קמח ללא גלוטן להכנת סופגניות ולביבות טעימות – ללא גלוטן.

הקמח מתאים במיוחד לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן, ולכל אחד שמבקש להפחית באכילת גלוטן. הקמח הינו רב תכליתי, כך שהוא מתאים להכנת סופגניות, לביבות ומגוון סוגי מאפים ומתכונים המשלבים קמח, בהם – חלות, לחמים, עוגות, פשטידות, עוגיות ועוד. כשר פרווה בהשגחת הרב לנדא.

מתכון להכנת סופגניות – ללא גלוטן
מצרכים:
17 גרם (כשתי כפות) שמרים יבשים, או 50 גרם שמרים טריים
חצי כוס סוכר (100 גרם)
חצי כפית מלח
2 ביצים
4 כפות שמן
קליפת תפוז מגוררת
כ-100 מ"ל מים פושרים (חצי כוס)
3 כוסות (350 גרם) קמח בר-אל רב תכליתי ללא גלוטן
לציפוי – אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. לערבב היטב בקערת המיקסר את השמרים עם הקמח
2. להוסיף סוכר ומלח ולערבב
3. ליצור גומחה במרכז הכלי ולהוסיף לתוכה ביצים, שמן וקליפת תפוז מגוררת
4. לערבב במיקסר ולהוסיף את המים בזרם דק בצורה הדרגתית (תוך כדי עבודת המיקסר). מתקבל בצק דביק קצת.
5. להתפיח את הבצק למשך כחצי שעה בקערת המיקסר מכוסה במגבת מטבח.
6. לשמן את הידיים וליצור כדורים. להתפיח את הכדורים לכשעה וחצי עד שעתיים.
7. לטגן בשמן עמוק.

צילום מנות  - חברת בר-אל. צילום אריזה – אופיר בן טל.
צילום מנות – חברת בר-אל.
צילום אריזה – אופיר בן טל.

מתכון ללביבות תפוחי אדמה ובטטה – ללא גלוטן

המתכון לכ-20 לביבות. ניתן להכפיל כמויות

מצרכים:

• כחצי קילו תפוחי אדמה ובטטות מגורדים (לפי היחס הרצוי(
• 1 ביצה
• מלח ופלפל לפי הטעם
• כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)
• 3-4 כפות (45-60 גרם) קמח בר-אל רב תכליתי ללא גלוטן
• שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. קולפים את תפוחי האדמה והבטטה וסוחטים אותם בעזרת הידיים
2. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
3. מוסיפים את הביצה ומערבבים.
4. מוסיפים את הקמח עד קבלת תערובת אחידה יחסית.
5. יוצרים כדורים שטוחים ומטגנים במחבת עם שמן חם

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.