מתכוננים לשבת • עירית מגישה מתכון לעוגת טעימה 'בראוניס עם דובדבנים'

אחד החלומות הכי גדולים שלי בתחום הקולינריה היה להשתתף בקורס קונדיטוריה מקצועי. וכך מצאתי את עצמי בשנת 2006 מגשימה חלום בבית הספר "אסטלה -כיתת אומן לקונדיטוריה" בגבעת שמואל.

נדמה כי מאז יומו הראשון של הקורס לא הפסקתי לקפל, להשוות טמפרטורות, להקציף ולאחד מסות… רצף האפייה שלי לא נקטע בעקבות הפכתי לאמא, אלא רק מורכבות המתכונים. מאז היותי אמא אני במירוץ נגד השעון, ממש הגרסא הנשית של הארנב מעליסה בארץ הפלאות אם תרצו, לכן אני תמיד שמחה לגלות טריקים ושטיקים קטנים שהופכים כל עוגה בחושה פשוטה לשיא השיק ברגע וחצי.

יש לי בשורה עבורכן, אופות יקרות שסובלות ממחסור בזמן! דובדבני אמרנה

החומרים :

  • 300 ג' חמאה \ מחמאה
  • 300 ג' שוקולד מריר
  • 2 כפות אבקת קפה נמס
  • 1 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 7 ביצים
  • 5 כפות קמח תופח
  • 1 צנצנת קטנה של דובדבני אמרנה כולל הסירופ (ניתן גם להשתמש בדובדבנים אחרים לפי המצאי בסופר)

אופן ההכנה:

  • ממיסים חמאה, שוקולד, קפה וסוכר יחד על סיר כפול ומצננים
  • מוסיפים לסיר את המלח ואת הביצים אחת אחת ומערבבים היטב אחרי כל ביצה
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה
  • מוסיפים את הדובדבנים והסיפור ומערבבים בעדינות לא לפגוע בדובדבנים
  • יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 30 דקות עד שקיסם הננעץ יוצא עם מעט פירורים לחים

בתיאבון,

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.