ניוקי תפו"א עם דלעת ובקר I סלט כרובים עם קרוטוני עוף

והיום הכנו לכם: מתכון מטריף להכנת ניוקי תפוחי אדמה עם קרם דלעת ופילה בקר עם מתכון לסלט כרובים עם קרוטוני עוף

ניוקי תפוחי אדמה עם קרם דלעת ופילה בקר

חומרים:

חצי ק"ג פילה בקר או סינטה חתוך לקוביות קטנות

חומרים  לניוקי:

2 כוסות מלח גס

1.5 ק"ג תפוח אדמה מזן דזירה

1 ביצה גדולה

כפית מלח

1/2 כוס קמח תפוח אדמה

3/4 כוס קמח מצה

קרם דלעת:

1/5 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה גס

רבע כפית מלח

קורט קינמון טחון

קורט פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

הניוקי – מפזרים מלח גס על תבנית אפייה ומניחים מעל תפוח אדמה לא קלוף.

אופים בחום בינוני למשך כשעה או עד אשר תפוח האדמה רך.

מקלפים את תפוח האדמה בעודו חם ומועכים מיד.

מוסיפים את שאר מרכיבי הניוקי ולשים בעדינות בידיים למרקם חלק.

אם הבצק דביק, ניתן להוסיף עוד קמח מצה.

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, וכל חלק מגלגלים לצינור אורך בעובי של ס"מ וחצי.

חותכים את הצינור לניוקי קטנים באורך של ס"מ אחד או שניים.

שומרים את הניוקי במגש מקומח עם קמח מצה עד לשימוש במקרר.

קרם דלעת:

מבשלים את הדלעת בסיר עם מים ומעט מלח עד אשר היא רכה.

טוחנים את הדלעת במעבד מזון למרקם חלק ומוסיפים תבלינים לפי הטעם. שומרים חם.

שף אילן ניב צילום רמי זרנגר
שף אילן ניב
צילום רמי זרנגר

הגשה:

מרתיחים מים בסיר גדול.

מתבלים את קוביות הפילה במלח ובפלפל ומטגנים במחבת בחום גבוה לדרגת העשייה הרצויה.

מבשלים את הניוקי במים רק עד אשר הם צפים.

מעבירים את הניוקי למחבת עם מעט שמן, צורבים בעדינות ומתבלים עם מעט מלח, פלפל ובזיליקום טרי קצוץ.

מורחים קרם דלעת על צלחות הגשה, מניחים במרכז את הניוקי וקוביות הפילה ומגישים.

 

סלט כרובים עם קרוטוני עוף (כ-10 מנות)

 

לסלט:

½ כרוב סגול בינוני קצוץ דק

½ כרוב לבן בינוני קצוץ דק

½ בצל סגול קטן חתוך לרצועות דקיקות

2 גזרים חתוכים למקלות צרים

תפוח עץ מזן פינק ליידי חתוך לרצועות דקות

3 גבעולי בצל ירוק או עירית קצוצים

 

לרוטב:

2 כפות שמן זית

3 כפות שמן אגוזים

2 גבעולי בצל ירוק או עירית

מיץ מחצי לימון טרי

2 כפות סוכר

כף דבש

¼ כפית מלח

קורט פלפל שחור גרוס טרי

שן שום קטנה כתושה

½ כפית ג'ינג'ר טרי טחון – לבחירה

 

לקרוטוני העוף:

חזה מעוף אחד

שמן לטיגון עמוק

 

הכנת הסלט:

מניחים בקערה את כל רכיבי הסלט.

טוחנים בבלנדר-מקל את כל רכיבי הרוטב.

 

הכנת הקרוטונים:

בעוד העוף קפוא חלקית חותכים אותו לקוביות בגודל X11 ס"מ.

מחממים בסיר קטן את השמן ומטגנים את קוביות העוף 3-2 דקות, עד השחמה יפה.

 

להגשה:

יוצקים את הרוטב על הסלט שבקערה ומערבבים היטב.

זורים את קרוטוני העוף ומגישים מיד.

אפשר לזרות גם מעט שקדים מלוחים קצוצים.

בופה 1

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.