סופגניות השמרים המסורתיות שכולנו אוהבים

סופגניות השמרים המסורתיות שכולנו מכירים ואוהבים. ועוד מתכונים מעולים. {מתכונים לחנוכה}

סלט ירקות אפויים, פיצוחים וגבינת ברי
2 סלקים בגודל בינוני
4 בטטות קטנות
150 גרם תערובת ג'עלה (תערובת פיצוחים שנמצאת בכל חנות לממכר תבלינים)
60 גרם גבינת ברי
ויניגרט בלסמי ודבש (מתכון – להלן)

אופן ההכנה:
מבשלים את הסלק וחותכים לקוביות. חותכים את הבטטות לקוביות ואופים ב 180 מעלות עד לריכוך (כרבע שעה).
מערבבים בקערה את הסלק והבטטה, מוסיפים את תערובת הג'עלה וגבינת הברי ומתבלים בוויניגרט בלסמי ודבש.

ויניגרט בלסמי ודבש:
2\1 כוס שמן
1/6 כוס חומץ בלסמי
שן שום
כף גדושה דבש
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מערבבים במעבד מזון את כל החומרים חוץ מהשמן, עד ששן השום קצוצה.
מתחילים להזליף את השמן פנימה באטיות תוך כדי עבודה של מעבד המזון, עד שנוצר רוטב חלק.

שף: מיקי שמו צילום: דן לב
שף: מיקי שמו
צילום: דן לב

סופגניות קלאסיות (25 סופגניות)

סופגניות השמרים המסורתיות שכולנו מכירים ואוהבים. מוסיפים לבצק מעט ברנדי או קוניאק – נותן טעם וגם מצמצם את כמות השמן החודר לסופגניות בטיגון. ממלאים את הסופגניות בריבה וזורים אבקת סוכר. המשקיענים שבכם יכולים לבחור ציפוי מתוק.

60 גרם (1 קובייה + כף) שמרים טריים או 1/2 שקית + כף שמרית

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

360 מ"ל (11/2 כוסות) חלב

1 ק"ג קמח

3 ביצים גדולות (L)

75 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

קליפה מגוררת דק מ 1/4 לימון

1 כפית תמצית וניל אמיתית

1 כף ברנדי או קוניאק

1 כפית מלח

לטיגון:

שמן קנולה או חמניות

למלית:

ריבת תות או כל ריבה שאוהבים

לקישוט:

אבקת סוכר

מכינים את הבצק: שמים שמרים וסוכר בקערת מיקסר וממיסים במים קרים. מוסיפים קמח, ביצים, חמאה, קליפת לימון ותמצית וניל, ומערבלים בעזרת וו לישה כ 10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים ברנדי ומלח ולשים עוד כ 2 דקות, עד לקבלת בצק חלק.
מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים 30 דקות עד להכפלת הנפח.
מעצבים, מתפיחים שוב ומטגנים: מחלקים את הבצק על משטח מקומח מעט ל 25 חלקים שווים במשקל 70 גרם כל אחד, ומגלגלים כל חלק לכדור. מניחים בשניים-שלושה מגשים משומנים מעט. מכסים במגבת לחה ומתפיחים 45-30 דקות, עד להכפלת הנפח.
מחממים שמן עמוק בסיר גדול ומטגנים בכל פעם 4-3 סופגניות כ 3 דקות מכל צד, עד הזהבה.
מעבירים לנייר סופג ומצננים כ 5 דקות.
ממלאים, מקשטים ומגישים: מחדירים לכל סופגנייה כ 1/2 כפית ריבה בעזרת מזרק, וזורים מלמעלה אבקת סוכר.

גיוון:

עם הקמח מוסיפים כף אינסטנט פודינג וניל לבצק. הפודינג מעניק לסופגניות טעם וניל ומרקם רך לאחר הטיגון.

טיפים:

· חשוב להקפיד על לישה ארוכה של 12 דקות במהירות בינונית.

ציפויים לסופגניות

שוקולד (לכ 15 סופגניות)

120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן. יוצקים על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט עד שהתערובת חמימה (חום גוף). טובלים את כיפת הסופגניות בציפוי.

 

שוקולד לבן

120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות

מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן. יוצקים על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט עד שהתערובת חמימה (חום גוף). טובלים את כיפת הסופגניות בציפוי.

חלווה

מתאים ל 25 סופגניות

80 מ"ל (1/3 כוס) חלב

500 גרם ממרח חלווה

מביאים לרתיחה חלב בסיר קטן. יוצקים מלמעלה את ממרח החלווה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט עד שהתערובת חמימה (חום גוף). טובלים את כיפת הסופגניות בציפוי.

בופה 1

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.