סלטים זה עונג שבת: מתכון באבא גנוש, סלט חצילים בטחינה

באבא גנוש, סלט חצילים בתחינה
זהו סלט שמנגבים כמו חומוס: חצילים קלויים עם תחינה גולמית והקפצה של שמן זית, מיץ לימון ושום. ממש מלקקים את האצבעות!
מתכון: מערכת "פפריקה" באדיבות אתר טעמים – http://www.teamim.co.il/

מצרכי הבאבא גנוש:
3 חצילים
4-5 כפות שמן זית
4 כפות תחינה גולמית
2-3 שיני שום כתושות
2-3 לימונים, עניין של טעם
מלח לפי הטעם

הכנת סלט החצילים:
מרפדים תבנית אפייה בנייר כסף, מניחים את החצילים, מכניסים מתחת לגריל עליון, לאחר שהפעלנו כ-5-10 דקות את התנור וצולים עד שהעור משחיר.
יש להשגיח על הצלייה כי לחצילים יש "אופי" משל עצמם.

מוציאים ומצננים את החצילים.
מקלפים ומעבירים את התוכן לקערה רחבה ומתחילים לפורר עם מזלג עץ.

יוצקים שמן זית, מוסיפים טחינה ושום, סוחטים מעל את הלימונים, ממליחים ומערבבים, נותנים צורה יפה לסלט ובתיאבון.

אפשר להגיש את הסלט חמים או לקרר. בכל מקרה תמיד מומלץ להזליף עוד טיפה שמן זית בהגשה וללוות בפיתה. הכי מומלץ – להוסיף חתיכות של פיתה עיראקית צלויה בסלט.

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.