סלמון בצי׳לי תפוז על מצע לקט ירקות אביב

כשהחום בשיאו, אין כמו ארוחה קלילה המשלבת דג עם ירקות. קבלו מתכון קליל ובריא – סלמון בצי׳לי תפוז על מצע לקט ירקות אביב.

כשהחום בשיאו, אין כמו ארוחה קלילה המשלבת דג עם ירקות. רשת גרג קפה מנדבת מתכון קליל ובריא – סלמון בצי׳לי תפוז על מצע לקט ירקות אביב.

מצרכים ל4 מנות
4 יחי' פילה סלמון (ללא עצמות) 220 גרם
חצי כוס צ'ילי מתוק
כוס מיץ תפוזים
200 גרם שעועית ירוקה שלמה
100 גרם אפונת גינה
בצל סגול בינוני חתוך לרצועות
חצי כרוב לבן קצוץ
4 יחי' גמבה בצבעים שונים
שני גזרים חתוכים לרצועות דקות
250 גרם פטריות
2 כפות שומשום (לא חובה)

הוראות הכנה:
את דג הסלמון יש להניח על מחבת טפלון עם מעט שמן חם על צד העור של הדג, לכסות לכ- 3-4 דקות (תלוי בעובי הדג) לאחר מיכן להוסיף את רוטב הצ'ילי ומיץ התפוזים ולהנמיך את האש עד לצמצום הרוטב.

להכנת תוספת הירקות:
יש להכניס את כל הירקות אל תוך מחבת רחבה עם שמן חם ולהכניס את הירקות פנימה בסדר הבא, בהפרש של כדקה כ"א: בצל, גמבה, פטריות, כרוב, גזר, שעועית ואפונה.מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.

הגשה:
יש להניח על הצלחת את הירקות ומעל את דג הסלמון ומעט מהרוטב הנותר שבמחבת. מומלץ לפזר שומשום קלוי מעל המנה.

בתאבון!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.