סמבוסק פרווה במילוי חומוס (סַמְבּוּסַכּ בְּטַּאוַוה)

מאפה פיקנטי וטעים להפליא – סמבוסק במילוי חומוס שמגישים כתוספת לארוחה או כפינוק בחגים. מתוך הספר "הבישול העיראקי של אמא"

מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים
1 כף סוכר
1 כף מלח
1/4 כוס שמן
2 ו-1/2 כוסות מים פושרים
למילוי:
1/2 ק"ג חומוס
4 בצלים קצוצים דק
3 כפות שמן
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1 כף שטוחה מלח
שמן לטיגון
אופן הכנה:
• להכנת המילוי: משרים את החומוס במים כ-6 שעות או לילה. מסננים. מבשלים עם מים עד כיסוי הגרגרים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים לפחות שעה, עד שגרגרי החומוס התרככו. מסננים ומרסקים בבלנדר או במכתש.
• מטגנים את הבצל בשמן חם עד שמזהיב, מוסיפים את התבלינים. מוסיפים את החומוס המרוסק ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית, תוך בחישה. מסירים מהאש.
• להכנת הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים את השמן והמים ולשים לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה ומתפיחים כ-3/4 שעה.
• מחלקים את הבצק ל-40 כדורים, משטחים כל כדור במערוך ומניחים במרכז כף גדושה מהמילוי. סוגרים ומהדקים את השוליים לצורת כיסון (סמבוסק).
• מחממים שמן במחבת ומכניסים את הסמבוסק בזה אחר זה. מטגנים משני הצדדים עד שהם מתחילים להשחים, תוך הקפדה שלא יידבקו אחד לשני.

באדיבות אתר http://www.foodpage.co.il/%D7%A1%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%A1%D7%A7-%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%99-%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%A1-%D7%A1%D6%B7%D7%9E%D6%B0%EF%AC%B1%EF%AC%B5%D7%A1%D6%B7%EF%AC%BB-%EF%AC%B1%D6%B0%EF%AC%B8%D6%B7/

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.