עובדים יהודים בלבד כי "עובד גוי זה דוחה" – צפו בתחקיר

בעלי מסעדות רבים קיבלו לאחרונה הוראה חד משמעית שאסור להם להעסתיק עובדים שאינם יהודים, כתב חדשות 2 ביצע תחקיר על הנושא הזה, ויצא לברר האם אכן כך.

בעל מסעדה בבית שמש סיפר לכתב כי נציג המועצה הדתית אמר לו: "גויים אצלנו לא עובדים במטבח החם. אין בישול עכו"ם (עובדי כוכבים ומזלות). אתה יודע, עובד גוי על בשרים ממול זה מרתיע, זה דוחה קליינטים".

גם ברחובות אמר נציג המועצה לבעל מסעדה רק להעסיקם בניקיון: "גם בכשרות רגילה אנחנו מאוד מקפידים על זה. אצלנו כל המסעדות, בעזרת השם, עובדים יהודים רק. יש ערבים בניקיון אבל לא יותר מזה".

נציג ההכשר "בית יוסף" בירושלים אמר לחדשות 2: "אנחנו מעדיפים שזה יהיה בלא שום עובד שאינו יהודי, אתה יכול להחזיק שם ערבי אבל בכל מהלך התפקוד של להכניס אוכל לסיר או להדליק את האש יהיה יהודי, כי זה קריטריון הלכתי – זה לא חס ושלום קריטריון גזעני או משהו".

מהרבנות הראשית לישראל נמסר בתגובה: "ספר נוהלי הכשרות נוסח בקדנציות של רבנים ראשיים קודמים. עם כניסתם לתפקיד, לפני כחמישה חודשים, הורו הרבנים הראשיים הנכנסים להקים צוותים לבחינת נוסחי נהלי הכשרות ואופן יישומם והדבר נמצא בעיצומו של התהליך."

מבד"ץ בית יוסף נמסר בתגובה: "הדרישות של מפקחי בד׳ץ בית יוסף הינם על פי הנחיות הכשרות והפסיקה של מר׳ן הרה׳ג עובדיה יוסף זצ׳ל שמבוססים על הלכה בלבד ובשום אופן לא משיקולים אחרים".

צפו בתחקיר – באדיבות רשת

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

  1. זה הלכתי גרידא לפי מרן רבינו יוסף קראו וגם לפי מרן רבינו עובדיה יוסף זצוק"ל אסור לאכול אוכל שבושל ע"י גוי
    ורק עשה ס"ס להקהיל נגד מרן במקרה של דעביבד או שעת הדחק ולא לכתחילה או במקום שאפשר להעסיק יהודי בבישול ולא גוי ואין כאן שום אלמט של גזענות אלא הלכה גרידה !! וחוץ מזה ממתי אנשים שלא מבינים הלכה {הכתבים } אומרים מה הכלה שישמרו קודם כל את הכשרות הם וילמדו את ההלכה ורק אז … ולהבדיל זה כמו אדם שלא למד רפואה או כל מקצוע אחר ונותן עיצות לאנשי מקצוע

    משתמש אנונימי (לא מזוהה) |
    הגב
  2. זה בהחלט עוד נסיון של מלחמת 'תרבות' נגד התורה. ועם ישראל מתנסה וב"ה מצליח, וטפש ופחדן מי שלא פוקח עיניים.

    אילה |
    הגב