עוגות ומתכונים לחג השבועות

כל ארוחות החג בשנה הינן בשריות וכבדות, אך פעם אחת בשנה אפשר לגוון בארוחה חלבית עם פשטידות ועוגת גבינה מנצחת לקינוח. ולנו יש גם מתכון לעוגת גבינה ללא גלוטן: המתכונים שיעשו לכן את החג

חג השבועות תופס אותנו בכוננות גבינה ומתכונים. איזו עוגת גבינה נכין לארוחת החג, איזה קישים ופשטידות נגיש בארוחה החלבית. לכל חובבי החג יש מי שיכין את העוגת גבינה המסורתית שלה, ויש כאלה שיחפשו את המתכון חדש ומרגש כדי להפתיע את האורחים.

לקראת המרדף הגדול אחרי ארוחה חלבית מושלמת ועוגת גבינה מוצלחת ביותר, מוזמנות לנסות את המתכונים פה:

מתכון || עוגת גבינה אפויה בניחוח הדרים

עוגת גבינה בניוחח הדרים, מגישה חברת פרימור // צילום: עמית שטראוס

מצרכים (לעוגה בקוטר 26 ס"מ):

לתחתית:

1/2 1 כוס קמח

100 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות קטנות

5 כפות סוכר

1 חלמון

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

למלית גבינה:

500 גרם גבינה רכה 9%

4 חלמונים

1/3 כוס קמח

1/3 כוס קורנפלור

1 כפית תמצית וניל

1 מיכל שמנת חמוצה

1 כוס סוכר (מחולקת ל-2)

5 חלבונים

1 כפית גרידת תפוז

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום בינוני של 170 מעלות. מערבבים בקערה את כל החומרים לתחתית ולשים לבצק אחיד.
  2. מרפדים תחתית של תבנית אפיה מספר 26 בעיגול של נייר אפיה ומשמנים אותו. שופכים את פירורי הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית. מכניסים לתנור לאפיה של 10 דקות ולאחר האפייה מצננים את התחתית.
  3. בקערה מערבבים את הגבינה, החלמונים, השמנת החמוצה, הקמח, הקורנפלור, תמצית הווניל, חצי כוס סוכר וגרידת התפוז. מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים.
  4. מקציפים את החלבונים עם חצי כוס הסוכר הנותרת לקצף יציב ומבריק. מאחדים את תערובת הגבינות עם קצף החלבונים בתנועות קיפול לתערובת אחידה ושופכים על התחתית האפויה.
  5. אופים בתנור כשעה עד שעה ורבע או עד שהעוגה יציבה למגע. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי לעוד חצי שעה.
  6. מוציאים וממשיכים לצנן על רשת. מומלץ להגיש קר לאחר קירור במקרר לצד כוס מיץ תפוזים.

 

מתכון ||  עוגת גבינה – מוס מסקרפונה עם שוקולד ולרונה לבן במילוי פרלין קרמו

עוגת מוס מקרפונה, קפה גרג // צילום: אסף לוי

מוס מסקרפונה – גבינת מסקרפונה 380 גר, גבינת שמנת 380 גר, 200 גר חלב, 1 מקל וניל ( תוכן ), 40 גר סוכר, 8 גר ג'לטין עם 40 גר מים

אופן הכנה:

מחממים את החלב עם המקל וניל והסוכר ומוסיפים את הג'לטין עד שמקבלים מרקם אחיד ומכבים את האש, יוצקים את המסה החמה על המטבעות שוקולד הלבן ומחברים את המסה למרקם אחד, מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים ומערבבים הכל יחד עד לקבלת מרקם אחיד ומסה חלקה, מקציפים את השמנת מתוקה הקצפה רכה ומקפלים לתוך השמנת המוקצפת את המסה ומחברים הכל יחדיו.

מלית פרלין קרמו:

250 גר  חלב, 165 גר שמנת, 3 גר ג'לטין מעורבב עם 10 גר מים,

4 חלמונים, 240 גר שוקולד ולרונה מריר

אופן הכנה:

חלב ושמנת מחממים על האש, לקראת רתיחה מוסיפים ג'לטין, עושים השוואת טמפ' עם החלמונים ומחזירים לבישול קצר ועדין על האש עד שהמסה מסמיכה ( מרקם כמו של טחינה ), יוצקים על השוקולד המריר וטורפים עם מטרפה עד שמקבלים מרקם חלק, יוצקים לתבנית שקעים פרלין ומקפיאים.

קראנצ' נוגט:

100 גר שוקולד מריר ולרונה

100 גר מחית נוגט ולרונה

90 גר קורנפלקס

אופן הכנה:

ממיסים את השוקולד המריר על בן מארי ומוסיפים את הנוגט ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק, מוסיפים את הקורנפלקס ומאחידים.

ציפוי גלאסאז' שוקולד ולרונה:

200 גר שמנת מתוקה, 200 גר שוקולד מריר ולרונה,

אופן הכנה:

מחממים את השמנת, לפני רתיחה מכבים ומוסיפים על השוקולד ומאחדים את המסה עד לקבלת מרקם חלק.

מוזגים את הציפוי כאשר הקינוח קפוא על משטח רשת ומכסים עם הציפוי את כל הקינוח ונותנים לו להתקרר.

 

מתכון || עוגת גבינה אפויה עם וניל וקרם ריבת חלב

עוגת גבינה אפויה עם וניל וקרם ריבת חבל, מאסטר שף // צילום: אסף אמברם

חומרים לעוגה בקוטר 24 ס״מ:

לקלתית:

200 גרם עוגיות שוקולד צ׳יפס מרוסקות

80 גרם חמאה מומסת

למלית גבינה:

750 מ״ל גבינה לבנה 9%

2 גביעים שמנת חמוצה

4 ביצים

200 גרם (1 כוס) סוכר

1 חבילה פודינג וניל מאסטר שף עם גרגירי וניל

לקרם ריבת חלב:

1 מיכל שמנת מתוקה 38%

2 כפות אבקת סוכר

120 גרם ריבת חלב

הוראות הכנה:

  1. מכינים את הקלתית: מערבבים פירורי העוגיות עם חמאה מומסת, מהדקים לכיסוי תחתית התבנית וס״מ מהדפנות ומעבירים להקפאה לרבע שעה.
  2. מכינים את מלית הגבינה: מערבלים במיקסר (או בעזרת מטרפה) גבינה לבנה, שמנת חמוצה, ביצים, סוכר ופודינג וניל לקבלת תערובת חלקה ואחידה במרקמה.
  3. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-190 מעלות.
  4. יוצקים את המלית על הקלתית ואופים 15 דקות. מורידים את החום ל-170 ואופים עוד חצי שעה, עד שהוא מתייצבת בשוליים והמרכז נותר רוטט (הוא יתייצב אחרי שהעוגה תתקרר). בסיום האפייה, פותחים חלקית את דלת התנור ומניחים לעוגה להתקרר בתוכו. מוציאים ומקררים עוד שעה בחוץ ומכניסים למקרר למשך 3 שעות לפחות ועדיף 6 שעות
  5. מכינים קרם ריבת חלב: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת סוכר במיקסר לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים את ריבת החלב בהדרגה ומקפלים אותה פנימה בתנועות עדינות, כדי שלא לפגוע במרקם של הקצפת.
  6. משחררים את העוגה הקרה מהתבנית ומזלפים עליה שפיצים קטנים של קרם ריבת חלב או מורחים עליה בצורה דקורטיבית קרם ריבת חלב (אפשר ליצור מראה גלי בעזרת כף). שומרים מכוסה בקירור עד להגשה.

 

מתכון || טרמיסו פטל ללא גלוטן

עוגת טרמיסו ללא גלוטן

המרכיבים:

חב' של עוגיות ספוג (Savoiardi)

300 גר' פטל

100 גר' סוכר

250 גר' גבינת מסקרפונה

250 גר' גבינת ריקוטה דלת שומן

200 גר' שמנת מתוקה

1 מקלון וניל או סוכר וניל

100 גר' שבבי שוקולד

אופן ההכנה:

להניח שכבה של עוגיות ספוג על מגד האפייה, להשאיר מעט פטל לקישוט, לרסק את יתר הפטל ולהניח על גבי עוגיות הספוג.

לערבב את גבינת המסקרפונה, הגבינה הלבנה דלת השומן, הסוכר ומקלון הווניל.

להקציף את השמנת עד שהיא יציבה ולקפל אותה לתוך התערובת של הגבינות יחד עם 70 ג' שוקולד קצוץ.

למזוג את הקרם על הפטל. קרר במשך 3 שעות או במשך הלילה.

לקשט עם הפטל הנותר ושבבי השוקולד טרם ההגשה.

מתכון ||  לזניה חצילים

לזניה גבינות עם מגוון גבינות גד אשר ישדרגו את שולחן החג שלכם // צילום: דניאלה לילה


תבנית בגודל 20×35 ס"מ 

‏12 עלי לזניה

‏1/3 כוס צנוברים

לחצילים:

‏3 חצילים ארוכים פרוסים לאורכם בעובי 1 ס"מ

‏3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:

‏1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

‏2/3 כוס (160 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים

‏2 כפות שמן זית

‏2 שיני שום כתושות

‏1 כפית סוכר

מלח ופלפל שחור גרוס

למלית הגבינות:

‏2 קופסאות (600 גרם) ריקוטה פרסקה של "גד"

‏1 שקית (100 גרם) פתיתי גרנה פדנו של "גד"

‏1 חבילה (150 גרם) מטבעות עיזים של "גד" חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ

לשימון התבנית: מעט שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

מכינים את החצילים: מניחים פרוסות חצילים בתבניות, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

אופים כ-20 דקות עד שהחצילים מתחילים להתרכך. אין צורך להזהיב את החצילים — זה יקרה במהלך האפייה של הלזניה. מוציאים את החצילים מהתנור אך משאירים אותו פועל.

מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים בקערה ומתקנים תיבול.

מרכיבים ואופים: משמנים תבנית בגודל 20×35 ס"מ ומסדרים בה 4 עלי לזניה כך שיכסו את כל שטח התחתית (שוברים עלה או שניים אם יש צורך). יוצקים שליש מכמות הרוטב ומפזרים שליש מכמות הריקוטה ושליש מכמות הגרנה פדנו. מסדרים מעל שכבה של חצילים ומעליה שליש ממטבעות העיזים.

מניחים שכבה שניה של עלי לזניה, רוטב, ריקוטה, גרנה פדנו, חצילים ומטבעות עזים. חוזרים על הפעולות ליצירת שכבה שלישית ומפזרים מעל צנוברים. מכסים ברדיד אלומיניום.

אופים 25 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 25 דקות להזהבה.

משהים כ-10 דקות, חותכים למנות ומגישים. אם לא מגישים מייד, מכסים ושומרים עד 3 ימים במקרר. לפני ההגשה מחממים 15 דקות בתנור חם.

 

חג  שמח וטעים!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.