עוגות פריכות משודרגות לחוה"מ – מלבניות דבש ושקדים פרוסים (חלבי)

מלבניות דבש ושקדים פרוסים

מיקי שמו מלמד אתכם איך להכין עוגיות פריכות עם דבש ושקדים. מקפיאים, פורסים ואופים

עוגיות פריכות ששדרגתי בדבש ובשקדים פרוסים. מקפיאים, פורסים, אופים ומאחסנים בכלי אטום השומר על פריכותן.

ניתן כמובן לגוון בסוגי אגוזים שונים ותבלינים רבים ולעיתים אף להשאיר אותן כמלבניות דבש פריכות ללא תוספות. פשוט תבחרו.

מצרכים:
1/2 כוס סוכר (50 גרם)
1/2 כוס סוכר דמררה (50 גרם)
1/4 כוס דבש
50 גרם חמאה
1/4 כוס חלב (60 מ"ל)
1 ו-1/3 כוסות קמח (175 גרם)
1/2 כפית קינמון (לא חובה)
כפית אבקת אפייה (3-4 גרם)
1/2 כוס שקדים פרוסים (60 גרם)

אופן הכנה:
• מכינים את הבצק: מערבלים סוכר, סוכר דמררה, דבש, חמאה וחלב בוו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
• מוסיפים ב"פעם אחת" את יתרת החומרים ומערבלים עד לקבלת בצק.
• מוציאים את הבצק הישר לתבנית ריבועית/ מלבנית ודוחסים את הבצק פנימה ולבסוף עוברים עם מערוך או עם מרית ומיישרים. מקפיאים כשלוש שעות.
• פורסים ואופים: מחממים תנור ל 180 מעלות, פורסים לעוגיות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
• אופים כ 10 דקות עד להזהבה.
• מאחסנים בצנצנת כ- 10 ימים.
• גיוון: ניתן לתבל בג'ינג'ר וציפורן בנוסף לקינמון ו/או להחליף את השקדים באגוזי לוז שלמים.

המתכון באדיבות מיקי שמו – SHEMO הקונדיטוריה.
צילום: דן לב

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.