עוגות שוקולד רכות ונמסות בפה במרקם רך וקטיפתי

עוגות שוקולד רכות ונמסות בפה. אפייה קצרה והמראה הדור ומתאים לאירוח ואירועים.

כיניתי את עוגות השוקולד האישיות חצופות, משום שלא יתכן  שהן כל כך יפות וטעימות, ממש חוצפה מצידן! עומדות להן כך מגונדרות ומקושטות והטעם נפלא, כל ביס הנאה צרופה.

ולנו לא נותר אלא פשוט לטרוף אותן.

אה רק רגע, קודם תכינו אותן ולא נורא, ההכנה ממש מהירה.

האפייה קצרה בת 25 דקות, לכן המירקם רך מאוד ונוזלי במרכז וזו הכוונה.

מגישים בטמפרטורת החדר ומומלץ לאכול עם כפית.

אם מכניסים למקרר המירקם מתקשה מעט, אך עדיין טעים מאוד.

 יוצקים את הבלילה לעטרות הנייר ומחדירים את השוקולד צ'יפס

עוגות שוקולד אישיות חצופות

תבנית מאפינס 16יחידות / תבנית 24

החומרים:
200 גר' חמאה
200 גר' שוקולד מריר משובח
כוס סוכר
4 ביצים
2 כפות ריבת תות
כוס קמח תופח+כף
1/4 כוס שוקולד צ'יפס לבן

אופן ההכנה:

  1.  ממיסים את החמאה והשוקולד בבן מארי או במיקרו, מוסיפים את הריבה.
  2.  טורפים בקערה סוכר וביצים ומוסיפים את הקמח.
  3. מאחדים את שתי התערובות.
  4. יוצקים  את התערובת לתבניות מאפינס  7/8 מגובהן מרופדות בעטרות נייר מס' 8 משומנות.
  5.  מחדירים לתוך כל עוגית מעט שוקולד צ'יפס לבן, בעזרת ידית של כף.
  6. אופים בחום של 180 מעלות 25 דקות ולא יותר, העוגות צריכות להיות רכות.

 החומרים לגנאש:

100 גר' שוקולד מריר

125 גר' שמנת מתוקה

הכנת הגנאש:

מרתיחים את השמנת המתוקה, יוצקים על השוקולד ובוחשים עד המסה והתאחדות החומרים.

יוצקים מיד על העוגות החמות.

ציפוי לסיום:

מצננים מעט ומפזרים מעל קישוטים שונים:

אבקת נוגט/קריסטלי סוכר/פתיתי שוקולד וכדומה

 תראו כמה אהבה בעוגות ואולי תכינו לאהוביכם?

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.