עוגות שמרים אישיות עם פירות יבשים נהדר לצד הקפה של הבוקר או כקינוח

עוגות שמרים אישיות עם פירות יבשים

עוגות שמרים אישיות, מנוקדות בצימוקים, משמשים ואגוזי מלך. נהדר לצד הקפה של הבוקר או כקינוח

מצרכים ל-20 עוגות:
3 ו-1/2 כוסות קמח לבן מנופה (500 גרם)
1/2 קובייה או שקית שמרים טריים (50 גרם)
1/2 שקית משפר אפייה טבעי
1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)
2 ביצים (גודל L)
1/4 כוס שמן קנולה (50 מ"ל)
עד 3/4 כוס מים (150 מ"ל)

למלית:
1 כוס צימוקים
1/2 כוס שקדים פרוסים
3 כפות רום או ברנדי
ממרח חלווה קנוי, מוכן למילוי
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
1 כפית קינמון
1 כוס משמשים יבשים, חתוכים לקוביות
אבקת סוכר או סירופ סוכר

אופן הכנה:
• מכניסים את כל מרכיבי הבצק פרט לשמן ולמים לקערת מערבל. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה ומערבלים עד לקבלת בצק גמיש, עדין וקטיפתי.
• משהים בקערה מכוסה למשך כשעה.
• בינתיים משרים את הצימוקים והשקדים ברום.
• מקמחים שולחן עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (1/2 ס"מ). מורחים את ממרח החלווה ומפזרים לפי הסדר הבא: כפית קינמון, אגוזי מלך קצוצים, משמשים חתוכים, תערובת צימוקים ושקדים.
• מגלגלים את הבצק לרולדה ופורסים פרוסות בעובי של כ-3 ס"מ.
• מרפדים מגש אפיה בנייר אפיה ומניחים את העיגולים במרחק של 3 ס"מ זה מזה.
• מתפיחים כשעה ומברישים בעדינות בביצה טרופה. אפשר לקשט עם פלחי שקדים.
• אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות במשך כ 15-20 דקות.
• מצננים היטב על רשת ומפזרים אבקת סוכר או סירופ סוכר.

המתכון באדיבות שף-קונדיטור סטפן לייק ל"שמרית".

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.