עוגיות אוזני פיל שוקולד

שדרוג שוקולדי לעוגיות הקלאסיות – עוגיות מבצק עלים פריך במילוי שוקולד, נשנוש ממכר ליד הקפה

נשנוש ליד הקפה – 

זמן הכנה: שעה – רמת קושי: קל – כמות: 40-50 עוגיות קטנות

 מצרכים לעוגיות:

100 גרם שוקולד פרה מריר

20 גרם חמאה (לגרסה פרווה קראו הערות)

500 גרם (1/2 חבילה) בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר

100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן

 

אופן ההכנה:

  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים את התערובת במקרר במשך כ-30 דקות, ומדי פעם מערבבים אותה בעזרת לקקן, עד שהיא מגיעה למרקם נוח למריחה.
  • מפזרים סוכר על משטח העבודה ומניחים עליו את יריעה הבצק.
  • מפזרים סוכר גם על החלק העליון של הבצק ומרדדים בעדינות בעזרת מערוך, על מנת שהסוכר יידבק לבצק. אין צורך לרדד ממש דק.
  • מחלקים את יריעת הבצק ל-2 חלקים שווים.
  • מורחים מחצית מתערובת השוקולד על גבי כל חלק בשכבה אחידה ודי דקה.
  • מגלגלים משני הצדדים (כמו ספר תורה) ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי.
  • מצננים את הגלילים שהתקבלו במשך 20-30 דקות במקפיא.
  • חותכים לעוגיות בעובי 1/2 ס"מ ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • אופים במשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
  • מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.

טיפ של עלית!

  • לגרסה פרווה ממירים את החמאה במרגרינה ומשתמשים בבצק עלים רגיל.
  • במקום סוכר לבן אפשר להשתמש באבקת סוכר בכמות זהה לתוצאה עדינה יותר (ופחות פריכה).
  • במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב באותה כמות, אך העוגיות יצאו מתוקות יותר.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.