עוגיות גבינת אמנטל וגרעיני פרג

עוגיות גבינת אמנטל וגרעיני פרג: המתכון מתאים ל-60-50 עוגיות

עוגיות מלוחות פריכות במראה אהוב עליי מאוד – מלבני ויציב! אני קורא להן "נגיסים", מכיוון שהם כה פריכים שמאוד כיף לנשנש אותן לצד כוס של משקה מרענן. ראו הוזהרתם!
באחת מנסיעותיי האחרונות להונגריה ל"השתלמות מעשית" ראיתי את העוגיות הללו כמעט בכל קונדיטוריה, טעמתי כמובן, וכשהגעתי לארץ התאמתי את המתכון הנפלא הזה לקהל הישראלי.

החומרים לבצק:
50 גרם גבינת אמנטל (או מוצרלה או פרמז'ן) מגוררת דק.
200 גרם חמאה (1 חבילה)
100 גרם שמנת חמוצה (1/2 גביע)
3 כפות שמן
5 גרם אבקת אפייה (1/2 שקית)
10 גרם מלח (2 כפיות)
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
החומרים לציפוי:
100 גרם פרג שלם (לא טחון)
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק:
במיקסר מערבבים בעזרת וו הגיטרה את הגבינה, החמאה, השמנת החמוצה והשמן.
מוסיפים בפעמיים את הקמח, אבקת האפייה והמלח עד קבלת בצק הומוגני, ומוציאים את הבצק מקערת המיקסר לשולחן העבודה.
2. מכינים את העוגיות:
מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ.
מורחים ביצה טרופה, מפזרים פרג ומכניסים למקרר לשעה.
חותכים למלבנים במידות 3*4 ס"מ.
אופים ב-170מעלות, כ-30 דקות, עד להזהבה.

טיפ:
1. חשוב שהחמאה תהיה קרה.
2. חשוב לגרד את הגבינה דק ככל הניתן – מומלץ להקפיא לפני השימוש בפומפייה.
3. ניתן לפזר מעט גבינת פרמזן על העוגיות במקום הפרג בטרם הכנסתן לתנור.
גיוון: דקורציות – שומשום, קצח, עשבי תיבול, אורגנו, זעתר, 2 סוגי גרגרי חרדל, סומק,
שומשום שחור ועוד.
ניתן להשתמש בגבינת עמק הצהובה, אולם הטעם יהיה פחות מודגש.

בופה 1

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.