עוגיות חמאה וקקאו במראה שיש רכות ופריכות

עוגיות חמאה וקקאו במראה שיש

5 דקות בתנור, מצרכים שיש לכל אחד בבית וגם אתם תוכלו להתענג על עוגיות השיש של אולגה טוכשר. וגם: דרך נהדרת לנצל חלבונים שנשארו.

בפעם האחרונה שהיו ברשותי שלושה חלבונים מיותרים הכנתי את עוגיות השיש האלה. הן דורשות חמישה מרכיבים בלבד, ביניהם חמאה וקקאו שבזכותם מתקבל מראה שיש חום-לבן יפהפה. המרקם של העוגיות האלה מעניין מאוד: הן סופר רכות כל עוד הן חמות, אפשר ממש להקנות להן כל צורה שתרצו, ודי מהר, אחרי שהן מתקררות, הן הופכות לפריכות בשוליים ומסטיקיות במרכזן. אני ממליצה לנסות. זאת בהחלט דרך מקורית לנצל חלבונים בודדים, או לייצר שלושה חלמונים מיותרים.

צילום: אולגה טוכשר

מצרכים ל-24 עוגיות גדולות:
3 חלבונים
100 גרם אבקת סוכר
3 כפות קמח
100 גרם חמאה, מומסת
3 כפות קקאו

אופן הכנה:
• בקערת מיקסר נקייה ויבשה מקציפים את החלבונים הקרים עד שמתחיל להיווצר קצף רך. מוסיפים אבקת סוכר (עדיף בכמה נגלות) וממשיכים להקציף עוד כחמש דקות עד לקבלת קצף עבה יותר, אבל עדיין רך ובלי שפיצים.
•  מנפים פנימה קמח ומקפלים בעדינות בעזרת מרית.
• ממיסים את החמאה, מקררים טיפה ומוסיפים לקערה. מערבבים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
• מעבירים כארבע כפות של הבלילה הלבנה לקערית נפרדת.
• מנפים לתוך הקערה הראשית קקאו. מערבבים בעדינות עד שמתקבלת בלילה חלקה בצבע חום אחיד.
• מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
• לוקחים בכל פעם כפית מהתערובת השוקולדית ומייצרים תלוליות קטנות. במידת הצורך נעזרים באצבעות. מקפידים להשאיר מרווחים בין עוגיה לעוגיה. לוקחים חצי כפית מהתערובת הלבנה ומניחים במרכזן של התלוליות החומות. מערבבים את שתי התערובות בעזרת קיסם עץ לקבלת מראה שיש.
• מכניסים לתנור ל- 5-7 דקות בלבד או עד שהעוגיות מתרחבות, משחימות ונוצרות על פניהן בועות קטנטנות. תיזהרו לא לאפות יותר מדי!
• מוציאים ומיד מעבירים בעזרת תרבד על רשת. אם רוצים לקבל עוגיות מקופלות – מקררים אותן על מערוך או כל כלי אחר בעל צורה מעוגלת.
• שומרים בקופסה אטומה.

הערות:
• העוגיות לא יוצאות מתוקות מאוד. אם בא לכם, תוסיפו עוד כ- 20-30 גרם אבקת סוכר.
• מומלץ לנפות גם את הקמח וגם את הקקאו. זה ימנע היווצרות גושים בבלילה.
• אם רוצים להעשיר את טעם העוגיות, אפשר להוסיף לבלילה תבלינים בשלב ה- 5, למשל תמצית ווניל, אבקת קינמון, הל או ג׳ינג׳ר.
• אפשר ליצור תלוליות קטנות יותר לקבלת כמות גדולה יותר של עוגיות.

אולגה

>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
צילומים: אולגה טוכשר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.