עוגיות חמאה יפהפיות, בשלל צורות, שמכינים עם מכשיר

עוגיות חמאה עם מכשיר

ממש כמו פעם – עוגיות חמאה יפהפיות, בשלל צורות, שמכינים עם מכשיר

המכשיר להכנת העוגיות קיים כבר זמן רב, אני זוכרת בעודי ילדה את אמי מכינה עוגיות ממכשיר פלסטיק, המכשיר עבר חידושים כמו מכשירים רבים והיום יש מכשיר מעולה עמו אני מכינה עוגיות נפלאות בצורות שונות אותו תמצאו בחנויות למוצרי אפייה. יש גם מתקן מיוחד במכונה לטחינת בשר המבצע את הפעולה.

במתכון זה יש לא מעט שומנים ולכן העוגיות נשארות טריות וטעימות במשך זמן רב, לגבי מחית הפיסטוק אותה ניתן להשיג בחנויות מתמחות עימה השתמשתי שהעניקה צבע וטעם משגעים אין חייבים להשתמש בה, ניתן להמיר בממרחים שונים או לוותר בכלל .

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

עוגיות חמאה עם מכשיר

כ-30 עוגיות

תבנית תנור מרופדת

החומרים:
200 גר' חמאה רכה
100 גר' סוכר
חלמון
200 גר' קמח תופח
קורט מלח
75 גר' שקדים טחונים דק
כפית וניל
גרידה מ-1/2 לימון
כף מחית פיסטוק

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מקציפים החמאה עם הסוכר.
  3. מוסיפים את החלמון עד שנבלע ולאחר מכן את הוניל, לימון, מלח, שקדים והקמח.
  4. מכניסים כמות מתאימה למכשיר עוגיות, מניחים אל התבנית ולוחצים, מחליפים את השבלונות שנקבל צורות שונות.
  5. אופים במשך 15 דקות לערך, יש לעקוב שלא ישרפו.

 

צילום: חיה אילונה דר

*מזמינה אתכם להצטרף לקבוצת האוכל שלי בפייסבוק  בדף  האוהדים יופי במטבח כמובן.

מצאתי לכם ביוטיוב סרטון על דרך השימוש במכשיר, תהנו :-)

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.