עוגיות חמאה, שוקולד-צ'יפס, פריכות ומתפוררות בפה. הכי כייף עם כוס חלב

עוגיות חמאה, שוקולד-צ'יפס וצימוקים. עוגיות גדולות, פריכות ומתפוררות בפה. הכי כייף עם כוס חלב

עוגיות שוקולד צ'יפס הינן אחת מהעוגיות האהובות. פריכות ומתפוררות בפה ומשובצות בצימוקים, שוקולד צ'יפס וניתן גם להוסיף אגוזים. עוגיות אילו מזוהות עם אמריקה וקנדה והתאזרחו נהדר אצלינו.
אישית אני מרבה להכינן ולרוב מכינה אותן גדולות והטעם פשוט נפלא.
הכינו את העוגיות ושימרו בצינצנת אטומה כשבוע, כמובן אם ישאר פירור.

עוגיות שוקולד-צ'יפס

12 יחידות

החומרים:
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר חום
1/2 כפית וניל טהור
ביצה
חלמון
1 ו-1/4 כוסות קמח תופח מנופה
קורט מלח גס
1/4 כפית סודה לשתיה
חופן צימוקים בהירים
חופן שוקולד- צ'יפס

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מקרימים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, סוכר ותמצית וניל.  מוסיפים את הביצה והחלמון עד שנוצר קרם בהיר וחלק.
  3. מוסיפים את הקמח, מלח וסודה לשתיה ומערבלים עד שנוצר בצק חלק (יתכן בשלב זה שיהיה צורך להוסיף מעט קמח).
  4. מוסיפי את השוקולד והצימוקים.
  5. נוטלים בעזרת כפית מהבצק ומניחים על התבנית במירווחים זה מזה כך 12 פעמים.
  6. אופים כ-25 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות גם מלמטה.
  7. מוציאים לצינון ומעבירים לצינצנת אטומה.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.