עוגיות טעימות, עשירות בפירות יבשים ושקדים

מתכונים מיוחדים להכנת עוגיות טעימות, עשירות בפירות יבשים ושקדים: עוגיות מלאות כל טוב ועוגיות שקדים וקינמון.

טחנת הקמח הוותיקה "הטחנות הגדולות של א"י" מחיפה, מציעה מתכונים מיוחדים להכנת עוגיות טעימות, עשירות בפירות יבשים ושקדים: עוגיות מלאות כל טוב ועוגיות שקדים וקינמון.

העוגיות מיוצרות מקמח חיטה לבן בהיר של "הטחנות הגדולות של א"י", המאופיין בכמות קטנה של סובין, כך שהוא מתאים במיוחד להכנת עוגיות פריכות. הקמח כשר בהשגחת הרבנות הראשית חיפה ובד"צ העדה החרדית ירושלים.

מתכון להכנת עוגיות מלאות כל טוב
החומרים ל-30 עוגיות:
120 גרם חמאה רכה
180 גרם סוכר חום
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
½ כפית אבקת סודה לשתיה
1 כף מים חמימים
95 גרם (2/3 כוס) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת "הטחנות הגדולות של א"י"
½ כפית מלח
1.5 כוסות שיבולת שועל (לא אינסטנט)
1.5 כוסות פירות יבשים קצוצים (שזיפים, משמשים, קוביות קוקוס וחמוציות)

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערת מיקסר חמאה וסוכר חום.
2. מוסיפים ביצה, תמצית וניל ואבקת סודה לשתייה מעורבבת עם כף מים.
3. מוסיפים את הקמח והמלח, מערבבים עד להטמעה של הקמח.
4. מוסיפים את שיבולת השועל ואת הפירות היבשים ומערבבים.
5. בעזרת כפית או קפיץ של גלידה מניחים עיגולים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, במרווחים גדולים (העוגיה מתרחבת), ובעזרת מזלג טבול במעט מים משטחים קלות את העוגיות.
6. אופים 8-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, במרכז התנור, או עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב.
7. מעבירים את העוגיות לרשת צינון.
• העוגיות נשמרות בכלי אטום בטמפרטורת החדר כ-5 ימים.

מתכון להכנת עוגיות שקדים וקינמון
החומרים:
420 גרם (3 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת "הטחנות הגדולות של א"י"
1 כפית קינמון
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית אבקת סודה לשתייה
240 גרם חמאה רכה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן מתוצרת "הטחנות הגדולות של א"י"
180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום
1 ביצה
1 חלמון ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית שקדים
½ כפית מלח
¾ -1 כוסות שקדים פרוסים

אופן ההכנה:
1. מנפים לקערה בינונית את הקמח, הקינמון, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
2. מערבלים חמאה במיקסר עם וו גיטרה עד שנעשית אוורירית, מוסיפים סוכר לבן וסוכר חום. מערבבים היטב.
3. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב, מוסיפים את חלמון הביצה ומערבבים היטב.
4. מוסיפים פנימה את תמצית הווניל, תמצית השקדים והמלח, ואת תערובת הקמח. מערבבים עד לקבלת בצק פירורי.

65320928-1564-4e7c-9d2d-29bbb64dc7ce
5. מוסיפים את השקדים ומערבבים קלות לאיחוד.
6. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך, עוטפים בניר פרגמנט ומכניסים למקפיא ל-30 דקות לפחות (ניתן לעטוף בניילון נצמד ולהשאיר במקפיא עד חודש).
7. פורסים את הגליל לעיגולים בקוטר של כ-1/2 ס"מ.
8. מניחים על מגש מרופד בניר אפייה במרווחים.
9. אופים עד לקבלת צבע זהוב בהיר, כ-12 דקות.
10. מעבירים לרשת צינון ומקררים לחלוטין.
• ניתן לשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר כ-4 ימים.
• אפשר להמיס מעט שוקולד ולטבול חצי עוגייה בשוקולד המומס.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.