עוגיות מייפל ופקאן או: נחמה מתוקה

מצרכים (בערך 30 עוגיות):
385 גרם (2 ו-3/4 כוסות) קמח לבן
70 גרם (1/2 כוס) פקאנים (לעוגיות)
1/4 כוס פקאנים חצויים (לקישוט)
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1/4 כוס סירופ מייפל
1 חלמון
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
אופציונאלי: מעט סוכר או קינמון לפיזור מעל

אופן הכנה:
• טוחנים במעבד מזון או קוצצים בסכין 1/2 כוס פקאנים (הקפידו לא לטחון עד לכדי אבקה). מעבירים לקערה. מוסיפים לקערה קמח.
• בקערת מיקסר שמים את החמאה והסוכר ומערבלים עם וו גיטרה עד שנוצרת תערובת בהירה ותפוחה. בערך 2 דקות.
• מוסיפים מייפל, חלמון ווניל ומערבלים עד שהתערובת אחידה.
• מוסיפים בהדרגה את הקמח עם הפקאנים הטחונים ומערבלים על מהירות איטית רק עד שהתערובת מתגבשת.
• מניחים את הבצק על ניילון נצמד, לאורכו, בצורת גליל. מגלגלים את הניילון מסביב לבצק כך שיווצר לכם גליל בקוטר 5 ס"מ. מעבירים למקרר לשעתיים או יותר. אם רוצים להקפיא, זה הזמן.
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
• חותכים את גליל הבצק לפרוסות בעובי ס"מ ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
• מפזרים מעל כל עוגיה מעט סוכר או קינמון ומניחים חצי פקאן. דוחפים מעט עם האצבע.
• אופים במשך 12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. מעבירים לרשת כדי שיצטננו לפני שאוכלים.
• שומרים בקופסה אטומה עד שבוע.

שומרים בצנצנת ומתאפקים לא לאכול את הכל. צילום: רחלי קרוט

משהו טעים רחלי קרוט

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.