עוגיות "סנדוויץ-נוגט" I קוגל אסיאתי

הקיש הצרפתי הקלאסי מקבל כאן תפנית חדה לכיוון המטבח האסיאתי עם מילוי של רויאל וסויה, טופו, נודלס והרבה ירקות. התוצאה היא מפגש טעמים ומרקמים חדש ומרתק. מרקם הנודלס לאחר אפייה עשי להזכיר לחלקכם את הקיגל המסורתי

עוגיות "סנדוויץ-נוגט"

רשימת חומרים:
3 חלבונים
1/3 כוס סוכר (70 גר')
2 כוסות אבקת שקדים או קמח תפוחי אדמה או שקדים קלופים טחונים דק דק (180 גר')
1 כוס אבקת סוכר (110 גר')
1/4 חב' חמאה מומסת (25 גר') או 3 כפות שמן אגוזים

למילוי:
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם אגוזי לוז טחונים דק דק
2 כפות שמן אגוזים

שף קונדיטור מיקי שמו צילום: אנטולי מיכאלו כלים פנלופה
שף קונדיטור מיקי שמו צילום: אנטולי מיכאלו כלים פנלופה

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-170C.
1. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה במשך דקה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר . ממשיכים להקציף עוד 2 דקות.
2. מנפים יחדיו את אבקת הסוכר עם אבקת השקדים ומקפלים אותם לתערובת (התערובת נופלת במקצת וזה בסדר גמור). לבסוף מוסיפים את המחמאה המומסת או את השמן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מניחים בעזרת 2 כפיות מן התערובת באופן זהה ובמרווח שווה של 2 ס"מ זו מזו על גבי התבנית המרופדת בנייר אפייה. אופים כ-12 דקות.
4. מערבבים היטב את חומרי המילוי. מניחים מעט מן המילוי בין 2 עוגיות וסוגרים לסנדוויץ' (לגיוון אפשר למרוח בין העוגיות ממרח שוקולד או ריבה טובה).

גיוון:
ניתן לצפות את העוגיות בשוקולד מריר. מומלץ לצפות את תחתיתן.
ניתן לפזר מעט אגוזים קצוצים על העוגיות בטרם הכנסתן לאפייה, ואז מתקבלת עוגייה עם טוויסט מעניין של "אפליקציית" אגוזים נפלאה.

טיפ:
רצוי לא להכין עוגיות גדולות מדי אלא להשתמש לכל עוגייה בכפית שטוחה.

 

קיש אסיאתי (2 קישים בקוטר 22 ס"מ)
הקיש הצרפתי הקלאסי מקבל כאן תפנית חדה לכיוון המטבח האסיאתי עם מילוי של רויאל וסויה, טופו, נודלס והרבה ירקות. התוצאה היא מפגש טעמים ומרקמים חדש ומרתק. מרקם הנודלס לאחר אפייה עשי להזכיר לחלקכם את הקיגל המסורתי

החומרים:
רבע חבילת נודלס
1 חבילת טופו (200 גרם)
1 סלסילת פטריות פורטובלו או שמפיניון
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס
1 כוס גרגירי תירס קפואים או משומרים
1 כוס אפונה קפואה או טרייה
2 בצלים סגולים פרוסים דק
חצי כוס שמן קנולה

רויאל סויה:
כוס או 240 מ"ל חלב – או חלב סויה לגרסה פרווה
1 מכל שמנת מתוקה – או כוס חלב קוקוס לגרסה פרווה
שליש כוס רוטב סויה
4 ביצים
3 חלמון
מלח לפי הטעם
קורט פלפל לבן

הבצק:
3.5 כוסות או 500 גרם קמח רגיל
300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית וחצי או 15 גרם מלח
חצי כפית קארי או כורכום
2 ביצים
1/3 כוס או 80 מ"ל מים קרים

אופן הכנה:
הבצק: לטחון במעבד מזון את הקמח, המלח, הקארי והחמאה בפולסים קצרים עד למרקם פירורי.
להוסיף ביצים ומים ולטחון שוב בפולסים קצרים עד לקבלת בצק הומוגני.
ליצור מהבצק צורת כדור, לעטוף בניילון נצמד ולקרר שעתיים לכל הפחות.
לחלק את הבצק לשני חלקים.
לרדד כל חלק לעיגול בעובי של כשלושה מ"מ ולהניח בתוך רינג בעל שוליים חיצוניים של כס"מ.

המילוי: לערבב יחד את כל מרכיבי המילוי ולשמור בקירור.
לבשל את הנודלס ולקרר.
לטגן מעט את הבצל ,להוסיף את הפטריות חתוכות לרבעים קטנים ולהמשיך לטגן דקה על אש גבוהה, לתבל במעט מלח ופלפל שחור.
לבשל את האפונה במים רותחים עם מעט מלח למשך 2 דקות ולסנן.
סיום: בקערה לערבב יחד את הנודלס עם כל הירקות ולשים בתוך הקיש.
לסדר מעל את קוביות הטופו ולצקת מעל את המילוי.
אפייה: לאפות בחום של 180 מעלות למשך 40-30 דקות.

בופה 1

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.