עוגיות פרח ריבה – מתכון נפלא לקפה

לבצק:

  • 200 גר' חמאה
  • 100 גר' אבקת סוכר (לשמור מעט לעיטור העוגיות)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 2 כוסות קמח גדושות
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • כפית תמצית וניל

אופן ההכנה: במעבד מזון מעבדים את החמאה אבקת הסוכר וכרבע מכמות הקמח, כשהתערובת נראית כמשחה מוסיפים 1/2 כפית מלח, את שאר הקמח, רבע כוס שמנת מתוקה ואת תמצית הוניל, את הבצק המוכן מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר כשעתיים.

כעבור שעתיים: מכינים תבנית עם נייר אפייה בצד , מקמחים את משטח העבודה, מרדדים עלה במערוך וקורצים פרחים (כמות זהה של פרחים עם חור במרכז ופרחים שלמים) אופים את העוגיות בחום 170 מעלות עד להזהבה. מוציאים מניחים להן להתקרר. כשהן מתקררות מפזרים במסננת דקה אבקת סוכר על הפרחים עם החור במרכז, ואת הפרחים השלמים מושחים בריבה המתוקה, מחברים לסנדוויץ' ו.. בתיאבון!

 

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.