עוגת אגוזים ושקדים • חגיגית עסיסית ומטריפה / חלבי לאוכלי שרויה

עוגת אגוזים ושקדים חגיגית – כל מילה מיותרת
עם קמח מצה, אגוזים ושקדים טחונים ומיץ תפוזים לעסיסיות ומעוטרת בקישוטי קצפת.

הכנתי עוגת פסח כמסורת החג, שילובים של קמח מצה, שקדים ואגוזים טחונים, כל מרכיבי העוגה יוצרים טעם נהדר, התפוז מוסיף ניחוח צבע ולחות והנה כאשר העוגה היתה מוכנה החלטתי להופכה לחגיגית וכך עשיתי, תוכלו לעקוב ולראות את התהליך.

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

 

צילום: חיה אילונה דר

עוגת אגוזים ושקדים חגיגית

תבנית 26/ תבנית עם חור

 

החומרים:
5 ביצים

כוס סוכר

200 גרם שקדים טחונים

100 גרם אגוזים טחונים

50 גרם קמח מצה טחון דק

כף אבקת אפייה

כף תמצית וניל משובחת

מיץ מ-2 תפוזים בינוניים

גרד מתפוז

250 גרם שמנת מתוקה

4 כפות גדושות ריבת תות מחוממת

כף גדושה אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר עד להיווצרות קצף תפוח.
  3. מוסיפים בתנועות קיפול את השקדים, אגוזים, קמח מצה, וניל, מיץ וגרד תפוז.
  4. מפזרים שקדים טחונים  על התבנית המשומנת ומנערים שאריות.
  5. יוצקים לתבנית את עיסת הבצק ואופים במשך כ-35 דקות עד שקיסם יוצא פירורי.
  6. מוציאים ומניחים על רשת צינון כחצי שעה.
  7. מקציפים את השמנת המתוקה עם  אבקת הסוכר.
  8. מחלצים את העוגה מהתבנית, מורחים עליה את הריבה ומעל מקשטים בעזרת הקצפת.

 

צילום: חיה אילונה דר

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.