עוגת גבינה פירורים: קינוח מנצח לחג השבועות

להמתיק לכם את החג, במתכון לעוגת גבינה פירורים, שהפכה כמעט למסורת בכל בית, בחג השבועות.

ברשת קפה ביגה, בחרו להמתיק לכם את החג, בעוגת גבינה פירורים, שהפכה כמעט למסורת בכל בית, בחג השבועות.

מרכיבים לעוגת פירורים
קילו גבינה 9%
800 מ"ל שמנת מתוקה 42%
300 גרם סוכר
30 גרם פודינג וניל
30 גרם מ"ל ברנדי
גרידת לימון שלם אחד

אופן הכנת הבלילה:
מקציפים שמנת עם סוכר ופודינג וניל.
אח"כ מוסיפים בהדרגה את הגבינה.
מערבבים עם הלקקן.
לאחר-מכן מוסיפים את גרידת לימון והברנדי
בוחשים במהירות איטית.
לשמור במקרר.

אופן הכנת הבצק:
450 גרם קמח.
250 גרם חמאה.
160 גרם סוכר.
4 חלמונים של ביצה (צהוב של הביצה)
20גרם אבקת-אפיה (2כפות שטוחות)

את הסוכר והחמאה מערבבים היטב יחדיו.
מוסיפים בהדרגה את החלמון.
ואח"כ קמח + אבקת אפיה עד לקבלת בצק אחיד.
על הבצק "לנוח" כשעה במקרר.

הוראות הכנה:
משטיחים 2/3 מהבצק בתבנית אפיה עגולה ואת ה-1/3 הנותר מרדדים בתבנית שטוחה.
אופים ביחד כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ב-170 מעלות.
מצננים ויוצקים את הבלילה לתוך התבנית העגולה.
את יתרת הבצק מפוררים ביד או במעבד מזון מעל הבלילה.

מקפיאים למשך 3-4 שעות.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *