עוגת גבינה-שוקולד השחר העולה ותפוחים – מהופכת

עוגת גבינה-שוקולד השחר העולה ותפוחים – מהופכת

תבנית עגולה ואטומה (לא תבנית קפיצית) בקוטר 22-24 סמ

לשכבת התפוחים

8 תפוחי גרנד או סמיט קלופים ופרוסים לפרוסות לא דקות במיוחד

1 כוס סוכר חום

1 כף צימוקים

1/4 כפית קינמון

40 גרם חמאה

לשכבת הגבינה:

מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 9% + 1 כף גבינה

4 ביצים מופרדות

2 כפות קורנפלור

8 כפות סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל משובח

2 כפות ממרח השחר העולה

לרוטב שוקולד השחר העולה 

4 כפות ממרח השחר העולה

6 כפות שמנת חמוצה

2 כפות סיידר תפוחים

שמים בקערה את פרוסות התפוחים, הסוכר החום, הצימוקים והקינמון. מערבבים כדי שהסוכר יעטוף את התפוחים .

משמנים את התבנית ב-40 גרם חמאה סביב הדפנות ובעיקר בתחתית. מוסיפים את התפוחים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-20 דקות או עד שהתפוחים מתרככים ומשחימים.

מוציאים את התבנית מהתנור.  מקטינים את חום התנור ל-170 מעלות. מסדרים מעט את התפוחים, כך שיכסו את כל התחתית.

בקערה מערבבים  היטב 4 חלמונים ו-7 כפות סוכר, מוסיפים גבינה, קורנפלור ותמצית וניל. מערבבים היטב.

בקערה אחרת מקציפים 4 חלבונים עם כף סוכר לקצף יציב ומבריק. מוסיפים את תערובת החלמונים והגבינה אל הקצף ומערבבים בקלילות ובעדינות. כשתערובת הגבינה נבלעת היטב בקצף, מעבירים כ-1/3 מהכמות לקערה נפרדת. מוסיפים תוך עירבוב עדין את ממרח השחר העולה.

יוצקים את תערובת הגבינה מעל התפוחים האפויים -ומעל שכבת הגבינה הלבנה  ,יוצקים את תערובת הגבינה עם השוקולד בצורה לא מסודרת.

מכניסים הכל חזרה לתנור ואופים כ-25 דקות או עד שהתערובת תופחת, מזהיבה ומתייצבת. מכבים את התנור ומשאירים עוד כרבע שעה בתנור סגור וכבוי, אך לא יותר, כי התפוחים יידבקו לתחתית התבנית .

מכסים את התבנית בצלחת והופכים בזהירות את המאפה. אם התפוחים נדבקים מעט, ניתן להוסיפם לשכבת התפוחים .

להכנת הרוטב:

 מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומגישים בכלי נפרד ליד העוגה.

את העוגה ניתן להגיש קרה או חמימה.

 *

חברת השחר העולה, יצרנית הממרח המיתולוגי שוקולד השחר, יוצאת במהלך ייחודי ומפתיע למוצר הדגל שלה לקראת החזרה לבית הספר והחגים המתקיימים השנה מוקדם מהרגיל.

החברה תשנה את מכסי האריזות של ממרח השוקולד המיתולוגי שלה שלא שונה בעבר, ועל גבי המכסים יופיעו מספר מתכונים קלים להכנה אשר פותחו בשיתוף שוקוליטיירים ישראלים מובילים.

כל לקוח שירכוש את הממרח הקלאסי, האהוב והמוכר יוכל לסרוקQR  קוד שיופיע על גבי המכסה ויקבל מתכון ישירות לנייד.

באדיבות חברת "השחר העולה"

 בשיתוף המתכונאית ליאורה קרן

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.